Образовање

Образовање

Сви они који би да студирају на Педагошком факултету у Врању, могли су претходна три дана да се пријаве за упис на прву годину студија. И то на студијским програмима за образовање учитеља, васпитача, и мастер професора технике и информатике. Пријемни испит у другом уписном року за будуће бруцоше одржаће се сутра.

У две основне школе у Врању, наставу похађа 23- je  деце миграната, а једно дете је уписано у предшколски програм. До краја ове недеље, деца мигранти кренуће у средњу Економску школу, каже Ивана Милановић из Комесаријата за избегла и расељена лица. Деца мигранти наставу похађају у Основној школи „Светозар Марковић“ где је уписано њих 12-оро, а у школи „Бранко Радичевић“ 11-торо деце.

Координационо тело за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа и ове године обезбедило је бесплатан школски прибор за ученике који полазе у први разред основних школа на подручју тих општина. Бесплатне ранчеве и школски прибор добило је 899 ђака првака.

И ова школска година за просветаре почела је штрајком.  Унија синдиката просветних радника Србије је у сарадњи са још неколико синдиката у просвети 31. августа организовала протест испред Владе Србије због законских решења о платним разредима. Ова синдикална борба настављена је и на самом почетку школске године.

Последњи пут измењено уторак, 04 септембар 2018 16:32

Почетком септембра већ неколико година уназад Саобраћајна полиција спроводи акције у циљу побољшања безбедности у саобраћају, пре свега у погледу безбедности деце и ученика. Тако ће бити и ове године.  

Последњи пут измењено понедељак, 03 септембар 2018 17:14

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Млади чувари традиције - Радио Телевизија Врање https://t.co/wTR9wXtIXh via @tripplesworld
Очишћено излетиште код Александровачког језера - Радио Телевизија Врање https://t.co/sVOUe9FwsK via @tripplesworld
Данас је Дан војске Србије - Радио Телевизија Врање https://t.co/wgVg0lh1hc via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter