Образовање

Образовање

Почетак и ове школске године обележиће протест просветара. Овога пута није у питању новац већ актуелни платни разреди. Просветари траже једнаки третман за исти степен стручне спреме и ниво одговорности. Протест је заказан за 31. август испред Владе Србије а њему ће присуствовати и просветари из Врања.

Последњи пут измењено понедељак, 27 август 2018 15:11

Ученици ће и ове године бирати један од обавезних изборних предмета, а то су верска настава и грађанско васпитање. Статус веронауке и грађанског није промењен и они су и даље обавезни изборни предмети, с тим што их више не препознајемо као предмете, већ као програме, а једина промена је већа слобода у креирању садржаја и начина рада.

Последњи пут измењено среда, 22 август 2018 14:27

Летњи распуст траје увелико тако да ђаци још увек не мисле на школу али зато родитељи све више. Књиге, свеске, одећа, опрема за ученика пред почетак школске године увек оптерети породични буџет. Истраживали смо колико ће коштати полазак у школу.

Летњем распусту полако али сигурно долази крај. Док деца уздишу због раног буђења и учења, родитељи увелико размишљају о  куповини свега онога што је потребно за школу.

Последњи пут измењено понедељак, 13 август 2018 14:47

Будући студент фармације Медицинског факултета у Нишу, Врањанац Ђорђе Димитријевић изабран за полазника образовног програма Еду Вики кампа. Ове године Еду Вики камп се одржава у Сремским Карловцима и на њему учествује 13 полазника из Србије, међу којима је и Ђорђе Димитријевић. Овај камп пружа обуку за коришћење и уређивање Википедије, њено представљање у академским круговима, едукацију о корисничким правима, остваривању партнерстава и др.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Јединствена Србија предлаже бесплатан превоз за грађане Врања - Радио Телевизија Врање https://t.co/IiV4pve4nE via @tripplesworld
Изложбом ''Свети Сава Српски'' почела Светосавска недеља - Радио Телевизија Врање https://t.co/wMpNVwkAVf via @tripplesworld
Година бања - Радио Телевизија Врање https://t.co/XfvQkbSSo8 via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter