Образовање

Образовање

Традиционална манифестација ,,Дечија недеља" се наставља сутра у 11 сати, када ће у просторијама Бибилиотеке биће одржана интерактивна радионица са децом и учешћем писца Стевана Милошевића.
У среду 3. октобра у сали Дома војске у Врању са почетком у 13 сати глумци овдашњег позоришта одиграће представу ,,Журка код Плавог зеца".

Почела је нова академска година. Пригодним програмом и свечаним уручењем индекса,  дочекана је 26-та генерација студената на Педагошком факултету у Врању. Поздравили су их декан факултета Зоран Момчиловић и председник Скупштине града  Дејан Тричковић.  Студентима је прочитан и телеграм ректора Нишког универзитета професора др Драгана Антића. Свечаности су присуствовали сви бивши декани, професори и људи из јавног и привредног живота града.

Служба Координационог тела расписала је конкурс за доделу стипендија ученицима средњих школа у општинама Прешево, Бујановац и Медвеђа. Конкурс за стипендије средњошколаца са подручја ових општина једна је од најважнији активности Службе Координационог тела чиме се помажу и подстичу млади људи из тих општина, њихов развој унапређење и образовање, изјавио је председник Координационог тела, Зоран Станковић.

У свим вртићима Предшколске установе ''Наше дете''у Врању почело је обележавање ''Дечје недеље'', најстарије манифестације која је посвећена деци и која се увек организује у првој недељи октобра. ''Моје је право да живим срећно и здраво'' мото је овогодишње ''Дечје недеље'' у оквиру које ће бити организоване бројне активности.

Последњи пут измењено понедељак, 01 октобар 2018 14:41

Почетком октобра празнујемо Међународни дан деце, а ми смо пре тог датума желели да подсетимо да постоје и она, мало другачија деца, и да њима такође треба наша пажња, помоћ, подршка. Посетили смо Удружење за помоћ ментално недовољно развијеним особама, а они се, као и сва остала деца, радују свакој посети и сваком новом познанству.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Млади чувари традиције - Радио Телевизија Врање https://t.co/wTR9wXtIXh via @tripplesworld
Очишћено излетиште код Александровачког језера - Радио Телевизија Врање https://t.co/sVOUe9FwsK via @tripplesworld
Данас је Дан војске Србије - Радио Телевизија Врање https://t.co/wgVg0lh1hc via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter