A+ A A-

Пољопривреда

Министарство пољопривреде у сарадњи са Републичким хидрометеоролошким заводом поставиће нови аутоматизовани систем за противградну заштиту, како би се смањиле штете од града. То је систем, где се аутоматски препознају тачке у градоносним облацима, у које се гађа и где је субјективни фактор снижен на минимум. Пилот пројекат најпре ће бити инсталиран на радарским центрима Ваљева и једном делу простора Војводине. Постављање оваквих система планира се на комплетној територији Србије. На овај начин биће растерећени  буџети општина и градова из којих  су средства издвајана за руковаоце противградних система, као и за куповину ракета. 

Објављено у Пољопривреда
Аутор
Опширније... 0
Последњи пут измењено

Агроклиматски услови на југу Србије идеални су за гајење воћа и винове лозе.То су процене еминентних стручњака а и резултати у количини и квалитету рода то потврђују. Због тога  површине под воћем из године у годину расту.

Објављено у Пољопривреда
Аутор
Опширније... 0
Последњи пут измењено

Европска комисија објавила је смернице за регулисање продаје пољопривредног земљишта.Чланице Уније имају „право прече куповине“ које омогућава да одређене категорије могу купити ово земљиште пре него што се прода другом. То право имају пољопривредници који рентирају или обрађују земљу, суседи, сувласници и држава. Међутим, закони Европске Уније не дозвољавају захтевање пријаве боравка као предуслов за преузимање земље.

Смерницама се прецизира да су дискриминаторске обавезе да купац сам обрађује земљу, да се забрањује куповина компанијама или да се траже  квалификације за пољопривреду као предуслов.Скупштина Србије је крајем августа ове године донела Закон о пољопривредном земљишту, којим се страним држављанима из Европске Уније ограничава право куповине аграрног земљишта.

Објављено у Пољопривреда
Аутор
Опширније... 0
Последњи пут измењено

Временске прилике изузетно погодују јесењој сетви, те је већина ратара у великом послу. Процењује се да ће на подручју округа бити засејано 16 хиљада хектара, а на територији Врања највише до 7 хиљада хектара.

Објављено у Пољопривреда
Аутор
Опширније... 0
Последњи пут измењено

Град је недавно усвојио предлог одлуке о издавању 70 хектара обрадивог пољопривредног земљишта на територији града, а које је у државној својини. Постоји интересовање потенцијалних закупаца да на дужи период закупе део од преосталих хиљаду и 300 хектара, каже градски већник Александар Јањић.

Објављено у Пољопривреда
Аутор
Опширније... 0
Последњи пут измењено

Save

Newsletter

Пријављивањем на емаил листу редовно ћете добијати новости са нашег портала

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Курсна листа

Save

Save

Save

Ко је на сајту

Ко је на мрежи: 176 гостију и нема пријављених чланова

Број посета

17367033
Данас
Јуче
Ове недеље
Прошле недеље
Овог месеца
Прошли месец
Укупно
7662
9541
63602
16512223
269430
276634
17367033

Visit the new site http://lbetting.co.uk/ for a ladbrokes review.

ТВ ЕМИСИЈЕ

Сазнајте

Пази снима се

Заједно

Разгледница

Радио емисије

И ја сам твој пријатељ

Идентитет Рома

Калдрма на мрежи

Ритам града

 

Copyright @ 2013 - РТВ ВРАЊЕ. Сва права задржана.