A+ A A-

Регион

До краја године,  требало би да буде завршена нова медијска статегија, а неки медијски послници још увек мисле да је нормално изигравати закон и подзаконска акта. Локалне самоправе кубуре за поштовањем обавезе да распишу или законси спроведу расписане конкурсе, па проблеми нису реткост. Тако и у Бујановцу. Конкурс расписан, паре подељене, а остаје питање ко је  заправо о свему  томе одлучивао.

Објављено у Регион
Аутор
Опширније... 0

У складу са Законом о слободном приступу информацијама од јавног значаја телевизија Бујановац затражила је од Општине да достави Решење о додели средстава медијским пројектима на основу Конкурса за суфинансирање медија за 2018. годину, као и Решење о формирању комисије која је вршила избор пројеката. Они су доставили тражене документе.

Објављено у Регион
Аутор
Опширније... 0

Конкурсна комисија за доделу средстава медијским пројектима на основу Конкурса за суфинансирање медија за 2018. у Бујановцу,  била је састављена од 3 члана, од чега је само једног предложило медијско и новинарско удружење. Закон не каже тако.

У члану 24. Закона о јавном информисању стоји да се ‘’већина чланова комисије именује на предлог новинарских и медијских удружења уколико такав предлог постоји.’’ А постоји. УНС-а је предложио Будимира Ничића, АНЕМ и Локал прес, Дејана Милојковића.

Ипак, комисија је формирана од само једног предложеног члана од стране медијских удружења и то је Радоман Ирић.

У Решењу о именовању чланова стручне комисије које нам је доставила Општина Бујановац пише да су њега заједнички предложили НУНС, УНС, НДНВ, АНЕМ И ЛП.
С обзиром да је у раду овакве комисије учествовао и члан којеј је предложило, између осталих, и Независно друштво новинара Војводине, питали смо  председника овог удружења Недима Сејдиновића како ће реаговати на ову ситуацију.

Контактираћемо и представнике осталих новинарских и медијских удружења да видимо какве ће бити даље реакције на спровођење медијског конкурса.

Циљ телевизије Бујановац је да ради у интересу локалне заједнице и својих грађана.

Објављено у Регион
Аутор
Опширније... 0

Општина Бујановац поделила је пет милиона динара из буџета за суфинансирање пројеката из области јавног информисања. Подржано је 23 пројеката, док је шест одбијено. И можда би све било у реду да на овогодишњем конкурсу за остваривање јавног интереса у области јавног информисања, о парама буџетских корисника није одлучивала комисија састављена мимо Правилника о суфинансирању пројеката за остваривање јавног интереса у области јавног информисања али и мимо Закона о јавном информисању и медијима. На овај начин, спровођење конкурса за суфинансирање медијских садржаја у Бујановцу је довео у сумњу спровођење закона о јавном информисању.

Објављено у Регион
Аутор
Опширније... 0

Општине Трговиште и Босилеград  добиле су средства за start up програме у склопу 61 локалне самоуправе у Србији које добијају новац за спровођење мера популационе политике. За суфинансирање ових мера у 2018. године биће издвојено 500 милиона динара бесповратних средстава.

Објављено у Регион
Аутор
Опширније... 0

Newsletter

Пријављивањем на емаил листу редовно ћете добијати новости са нашег портала

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Курсна листа

Save

Save

Save

Ко је на сајту

Ко је на мрежи: 95 гостију и нема пријављених чланова

Број посета

17588543
Данас
Јуче
Ове недеље
Прошле недеље
Овог месеца
Прошли месец
Укупно
2246
11242
37816
16785355
165798
325142
17588543

Visit the new site http://lbetting.co.uk/ for a ladbrokes review.

Copyright @ 2013 - РТВ ВРАЊЕ. Сва права задржана.