A+ A A-

Превентива главу чува (4)

Oд остеопорозе болује углавном жене  изнад 50 година, неки кажу чак половина женске популације. Што се мушкараца тиче, нека истраживања показују да око четвртина мушкараца изнад 55 година оболи од остеопорозе.

Објављено у Превентива главу чува
Аутор
Опширније... 0

Упркос савременим методама лечења, рак дојке је и даље најчешћи појединачни узрок смрти жена у периоду живот између 35-те до 69-те године. Овај податак упућује на важност превенције и раног откривања рака дојке. У Србији сваког дана у просеку од карцинома дојке оболи 10 а умру четири жене. Ово су подаци Института за јавно здравље Србије „Др Милан Јовановић Батут“. По речима хирурга доктора Вукашина Антића, све чешће на одељење хирургије долазе жене са неком аномалијом која потенцијално може постати проблем и указивати на могућност добијања канцера дојке. И ако није познато због чега настаје, поред генетске предиспозиције, уочено је много чинилаца који повећавају ризик развоја рака  дојке.

 

Објављено у Превентива главу чува
Аутор
Опширније... 0

Бринути о здрављу, подразумева уравнотежену исхрану, редовну физичку активност и неговање здравих стилова живота. Како би се стекао увид у здравствено стање потребно је превентивно контролисати крвну слику бар једном годишње. Особе које немају здравствене тегобе могу то чинити и ређе док они који имају генетско оптерећење болестима, треба да контролишу крвну слику једном у шест месеци.

Објављено у Превентива главу чува
Аутор
Опширније... 0

Редовни прегледи гарант су здравља и дугог живота. Нико не воли да иде код лекара, нарочито када нема никаву тегобу, али редовним прегледима дајемо шансу животу. Не мора свака болест на време да се најави. Често се најтеже болести уоче онда када буде касно.

 

Објављено у Превентива главу чува
Аутор
Опширније... 0

Newsletter

Пријављивањем на емаил листу редовно ћете добијати новости са нашег портала

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Курсна листа

Save

Save

Save

Ко је на сајту

Ко је на мрежи: 92 гостију и нема пријављених чланова

Број посета

17610287
Данас
Јуче
Ове недеље
Прошле недеље
Овог месеца
Прошли месец
Укупно
727
12282
59560
16785355
187542
325142
17610287

Visit the new site http://lbetting.co.uk/ for a ladbrokes review.

Copyright @ 2013 - РТВ ВРАЊЕ. Сва права задржана.