Акција појачане контроле саобраћаја до 15. јануара

Припадници Министарства унутрашњих послова, Управе саобраћајне полиције, искључили су из саобраћаја 901 возача који je управљаo возилом под дејством алкохола и 39 возача који су управљали возилом под дејством психоактивних супстанци, у акцији појачане контроле која се спроводи у циљу очувања безбедности саобраћаја током празника.

Чак 135 возача задржано је у службеним просторијама јер су управљали возилом са више од 1,20 промила алкохола у организму, а 24 возача управљала су возилом у стању потпуне алкохолисаности, са више од 2,00 промила алкохола у организму.

Поред наведених прекршаја, 128 возача санкционисано је због непрописног претицања, 280 возача због непрописног коришћења мобилног телефона за време вожње, 1.133 возача, односно путника због некоришћења сигурносног појаса и чак 3.104 возача због прекорачења дозвољене брзине кретања возила.

Када је реч о контроли брзине, полицијски службеници су пресретачима зауставили и искључили из саобраћаја 10 возача због екстремних прекорачења брзине, међу којима су три возача који су управљали возилом на ауто-путевима брзином већом од 250 километара на час.

Управа саобраћајне полиције акцију ће спроводити до 15. јануара ове године.

Please follow and like us:
Друштво