Анастасија, једна од награђених студената из нашег града

Најбољи студенти из нашег града, са просеком изнад 9,2 били су на пријему код градоначелника и добили награде. Укупно их је било 68, а двоје од њих је било са просеком 10,00.

Студенти из Врања, показали су одличне резултате на свим Универзитетима широм Србије.

Ове године је највећи број студената добио награду. Kада се кренуло са награђивањем било их је 28.

Једна од њих је и Анастасија Јањић, која студира трећу годину Правног факултета у Београду и то са просеком 10,00.

– Веома је значајно за наш град и за само образовање које служи унапређењу друштва. Важно је знати да неко цени ваш труд и да га примећује, а у овом случају и награди. То је један подстрек, један додатни ветар у леђа да будем још боља и да се ето следеће године са својим колегама који су награђени, појавимо поново – каже Анастасија.

Ова млада и успешна девојка каже да за успех нема тајне и да је потребна само добра организација.

– Не постоји план. Jа имам времена и поред учења за дружење и приватне ствари. Када је период испитних рокова и колокивијума, трудим се и тада да имам времена за себе. Тако да ми тај део не фали. Није мој план увек био савршен и није сваким данима све исто, и некад више времена проводим учећи, све је ствар конкретног случаја – објашњава наша саговрница.

Сваки труд се на крају исплати, и како нам објашњава саговорница потребна је љубав према факултету који студирате и који сте изабрали.

– Некада нам се чини да је нешто јако тешко и да нема излаза из свега тога. Mеђутим, постоји излаз. Задовољство долази тек после неког завршеног, положеног испита или узете дипломе и доста је веће од те муке коју тренутно имамо. Све пролази и сваки труд и рад се на крају исплати. Али оно чиме бих закључила је љубав према професији, јер да могу да вратим време све бих исто урадила – каже Анастасија Јањић.

Надамо се да ће и следеће године наши студенти бити понос града и да ће радом, залагањем и трудом доћи до великих успеха.

Please follow and like us:
Друштво