Аритоновићу свечано уручена награда Пера Стојановић Туман

Миодраг Попов уручује награду Душану Аритоновићу

Радио телевизија Врање је модеран медиј који љубоморно чува сећања на своју прошлост. И људе. И свој дијалекат. Зато и чувамо успомену на незаборавног, непоновљивог Перу Стојановића Тумана расписивањем конкурса за Меморијалну награду која носи његово име.

Поводом рођендана наше Телевизије, ове године 42. уприличена је свечана додела ове награде. Победник конкурса је Душан Аритоновић за хумористички текст Хоћу да сам нормалан.

Никада више радова није пристигло на нашу адресу као ове године -14 из целе Србије. Озбиљан и одговоран посао отворен је пред петочланом Комисијом којој су радови достављени под шифром. Име победника сазнали смо 7. септембра на рођендан Радио Врања.

Директор и власник наше медијске куће Зоран Величковић, у директном телевизијском преносу, отворио је коверте са шифром.

Једноставно, било је невероватно. Свих пет чланова Комисије максимални број поена дало је раду под шифром 2/22  и, наравно, он је победио: Душан Аритоновић и текст Хоћу да сам нормалан.

Вредно признање победнику је уручио председник жирија, новинар и публициста Миодраг Попов. Осим, ласкаве титуле, победник конкурса од Радио телевизије Врање добија и чек на 60.000 динара.

Друго и треће место на конкурсу припало је Сузани Шућин из Боке и Војкану Ристићу из Врања који је иначе, први добитник награде са Тумоновим ликом 2005. године, када је награда установљена. Директор нашег медија, Зоран Величковић, уручио је признања ствараоцима. 

Зоран Величковић уручује награду Војкану Ристићу

Осим хумористичког текса, специфичност наше конкурса огледа се у чињеници да се награђени текст екранизује и приказује у новогодишњој ноћи.

Радио Телевизија Врање финансира продукцију ситкома чију режију потписује Драган Живковић Дурге, а ликове тумаче глумци врањског градског театра.

Ове године, реализовали смо јубиларни, пети конкурс који је суфинансирало Министартво културе и информисања.

Овим, како се чуло на свечаности, на прави начин негујемо културу сећања, промовишемо културно наслеђе нашег града и подижемо професионалне и етичке стандарде наше куће.

А није мало –  42 године Радија и 27 година Телевизије Врање. 

Градоначелник др Слободан Миленковић и директор Зоран Величковић
Нинослав Смиљковић са Тумановим ћеркама Анђелком и Емом
Још једна Перина ћерка Гордана Ристић са Миодрагом Поповим

Please follow and like us:
Друштво ИСТАКНУТО Култура