Аритоновић: И награђен и свечар 

А данас смо имали намеру да снимимо Аранђеловдан у собинској цркви и случајно затекли добитника награде и начелника Градске управе, који је, у овом случају – домаћин славе.

Текст Хоћу да сам нормалан за који је Аритоновић награђен је хумористички и описује догодовштине које настају у готово свакој кући када се спремамо за одлазак на славу. Занимљив хумор у комбинацији са добро постављеном формом драмског текста је сигурна комбинација за добар тв ситком који ће бити приказан у новогодишњој ноћи. Питали смо га за утиске.

– Најпре желим да искористим прилику да свим нашим суграђанима, православним верницима, који данас славе крсну славу Свети архангел Михаил, честитам славу и да им пожелим пуно здравља и успеха у наредном периоду. Мени је посебно драго и велика ми је част да сам добио награду која носи име покојног чика Пере Стојановића Тумана, који је, иначе био близак пријатељ мог оца и са којим сам често имао прилике да се дужим. Човек који је оставио велики утицај на мој развој и одрастање и оставио велики траг на формирање моје личности.

Ради се о драмском тексту који говори баш о прослави славе једног домаћина, о томе како се креће на славу, спремање… Општа тема која нам је свима позната. Овај текст ви већ екранизујете и биће приказан на вашем каналу у новогодишњој ноћи.

Када се људима у најранијем детињству уреже нешто и то заволе, обично их прати читавог живота, тако је и код мене ситуација. Ја заиста волим народне обичаје и славе.У књизи „Аманет“ коју сам недавно објавио, доста сам писао како о народним, верским тако и о државним празницима и како су се они некада славили и обележавали – каже Душан Аритоновић.

Please follow and like us:
Друштво