Бека Митић Ристић о свом књижевном ставралаштву  

Фото: РТВ Врање

За љубитеље лепе писане речи вечерас ће у камерноj сали Позоришта ,,Бора Станковић’’ бити промовисано књижевно стваралаштво Беке Митић Ристић која је родом из Врања а која годинама живи и ствара у Нишу.  

Пред публиком ће се наћи књижевна трилогија Беке Митић Ристић, која је посвећена члановима једне врањске фамилије. Реч је о књигама “ Додир љубави“, “ Звезда Анђелије Лот“ и “Сенке предака“. У својим књигама, које сам посветила родном Врању желела сам да испричам занимљиве, карактеристичне приче и да донесем дух Врања и времена о коме сам писала, каже Митићева најављујући књижевно вече.

-Вечерас ћу причати о своја три романа која сам написала инспирисана својим родним градом али ћу се први пут представити и као песникиња. Дуго пишем песме и силне награде сам освајала али се никада нисам представљала као песникиња, сада је прилика да учиним. Припремам збирку поезије, имам довољно песама али сада треба направити избор најбољих и сместити  их између корица књиге. Пишем и нови роман који неће бити посвећен Врању, за разлику од претходна три романа, то је нешто сасвим другачије и припремам га са посебном пажњом, каже наша саговорница.

 Организатор овог књижевног сусрета jе Културно – образовни центар Врање.  

Please follow and like us:
Друштво