Библиотека отвара реновирано Дечје одељење

Фото: РТВ Врање

Библиотека „Бора Станковић“ завршава са реновирањем Дечјег одељења, чије ће отварање бити 26. јануара. На дан отварања, гост ће бити познати дечји писац Љубивоје Ршумовић.

Дечје одељење комплетно је реконструисано од подних и зидних облога, полица за књиге, расвете, столова и комплетне информатичке опреме.

Свечано отварање је заказано за четвртак у 13 часова, а специјални гост биће Љубивоје Ршумовић.

– Овог пута смо имали жељу, с обзиром да је он припадник старије генерације а вероватно и најпознатији и најафирмисанији живи песник данас, да ето баш он присуствује на самом отварању. Пре самог отварања у Позоришту „Бора Станковић“ Библиотека организује сусрет са писцем у два термина. Један је од 10 сати а други од 11 часова, по један школски час ће Љубивоје имати са децом из наших школа. Ради се о програму који је припремљен баш за Врање и наше ученике, одзив је велики и видећемо да ли ћемо успети све заинтересоване посетиоце  да сместимо – каже Зоран Најдић, директор Библиотеке.

Светосавска недеља биће обележена у духу деце и писаца за децу. Бојан Љубеновић и Александар Јањушевић ће такође имати организована дружења са школарцима.

– Оно што наша установа ради традиционално, то је да писци гостују по школама. Како у градским, тако и сеоским школама. Дакле то су радионице са децом где се писци представе, заједно са својим стваралаштвом. То је један од начина да се најмлађи подстакну да читају и пишу – каже Најдић.

У  Библиотеку су стигли и сајамски и нови наслови и наш саговорник каже да је набавка била изузетна.

– Од министарства смо добили литературу у вредности од скоро милион динара. Такође смо и ми средствима буџета града и неким својим малим учешћем прихода, набавили исто од скоро милион динара литературу – каже Зоран Најдић.

Библиотека је завршила и дигитално одељење које садржи преко 120 предмета. Слике, књиге и документи који се налазе у дигиталном свету доступне су увек и са било ког места.

Please follow and like us:
Друштво