Божићни концерт одушевио врањску публику

Фото: РТВ Врање

У препуној сали Војске Србије одржан је Божићни концерт Градског мешовитог и хора Музичке школе “Стеван Мокрањац“. На репертоару су биле божићне и духовне песме. Присутне је најпре, у име руководства Града поздравила Зорица Јовић заменица градоначелника, која није крила одушевљење због изузетне посећености концерта.

Зорица Јовић заменица градоначелника Фото: РТВ Врање

-Број присутних у сали говори да је овако нешто недостајало Врању. Прошло је 30-ак година од када је Градски хор престао са радом. Две године уназад трајали су договори и разговори са директоркама Музичке школе у Врању и Културно- образовног центра око поновног формирања Градског мешовитог хора. Вечерас имамо прилику да их по први пут чујемо. Обично овакви концерти нису прилика да се држе говори, ја зато нећу дужити, али сам имала потребу да се захвалим у своје лично име и у име градоначелника Слободана Миленковића који је највише инсистирао на формирању Градског мешавитог хора, рекла је Јовићева у свом обраћању.

-У име комплетног руководства Града желим да се на почетку нове календарске године захвалим Музичкој школи“Стеван Мокрањац“ , малим хористима које ћемо видети вечерас, као и свим запосленима у овој установи али и у Културно-образовном центру. Велика похвала за све њих а највећа захвалности диригентици Александри Савић, која је заслужна за све што се дешавало до сада и што ће се дешавати убудуће када су ова два хора у питању. Градско руководство ће увек дати подршку када су овакви догађаји у питању. Уживајте у остатку вечери, али и у години пред нама, рекла је непосредно пре почетка концерта заменица градоначелника.  

Градски мешовити хор Фото: РТВ Врање

Божићни концерт имао је три сегмента. Најпре је наступио Градски мешовити хор, потом се на бини прикључио Хор Музичке школе са солистим, а на крају и најмлађи чланови овог хора, тако да су сви заједно извели неколико духовних песама. Наступ хорова пратио је оркестар професора МШ ,,Стеван Мокрањац’’. Организатори концерта су Културно образовни центар Врање и Музичка школа ,,Стеван Мокрањац“ под покровитељством Града Врање.

Хор Музичке школе“Стеван Мокрањац“

 

Please follow and like us:
Култура