Већници дали сагласност на Комунални програм за 2023. годину

фото:РТВ Врање

Програми пословања са финансијским плановима јавних предузећа и установа за 2023. годину, као и комунални програм за наредну годину биле су централне теме 118. седнице Градског већа. И најбољи студенти биће награђени до краја године. Била је ово припрема је за још једну седницу локалног парламента, која ће бити одржана до краја ове године.

Излагање планова, програма свих јавних предузећа и установа на територији града трајало је дуго. Већници су дали сагласност на оно што је презентовано, као и на финансијске планове. Разматрана је и измена и допуна плана детаљне регулације зоне 5, која обухвата Горњу Чаршију и Рашку, а захвата и Суви Дол. Вршено је усклађивање са плановима вишег реда, а разврстана су и насеља по густини. Тамо постоји и део неизграђене парцеле, која ће бити градско грађевинскео земљиште. Предвиђена је изградња обилазнице код касарне. У овој зони се већ формирао привредни део, окружена је путевима и у близини је аутопут, тако да ће се та зона развијати. Донета је и одлука о отуђењу грађевинског земљишта у својини града на 5 локација. Комунални програм за 2023. годину, такође је добио зелено светло.

– За реализацију програма планирано је 784 милиона 400 хиљада динара. Приходи из буџета су 581 милион и 800 хиљада динара. Примања од домаћих задуживања 175 милиона и трансфери од других нивоа власти 20 милиона и 600 хиљада динара – каже ПР Већа Данијела Милосављевић.

Промењен је оснивачки акт Урбанизма, у смислу да је из његове надлежности изузето обезбеђивање јавног осветљења, али им је остала надлежнот у делу декоративне расвете. Убудуће ће град имати 5 матичних подручја и то: Врање, Врањска Бања, Власе, Дубница и Тибужде. Утврђена је и листа најуспешнијих студената, које ће град наградити.

-Имамо 68 студента који су награђени. 30 студента имају просек од 9,25 до 9,50, а 38 од 9,51 до 10. Ове године комисија је одлучила да награди све студенте чија је документација била валиндна, нисмо се ограничили на број студената. Задовољство је да имамо овако велики број студената са високим просеком – каже Милосвљевићева.  

Међу њима су и студент Медицинског факултета у Нишу са просеком 10 и студенткиња Правног факултета у Београду са просеком 10 и они су понос нашег града, истиче Милосављевићева. 

Please follow and like us:
Друштво