Високе темепартуре – за Комрад пролећни послови

фото: РТВ Врање

И лепо и лоше време за запослене у Комраду значи много посла. Ове године због високих температура у децембру се ради, као да је пролеће. Чистилица свакодневно ради у  у градском језгру, а тако је било и данас.

– Као што сами примећујете, као да смо у пролећном периоду, као да је фебруар. Врло је актуелно чишћење и ми смо у тим фазама и са чистилицом, а и радници чисте поједине реоне. Спремамо се целе сезоне за снег, али се десио потпуни преокрет – каже Наташа Михајловић, шефица Градског зеленила.

Увелико је у току и орезивање дрвореда,  ломе се гране дрвећа, то се уклања са улица, одржавају се редовно зелене површине, а било је и садње. Ово топло време и код биљака изазива ране промене.

-Мислим да су и биљке збуњене. То се нарочито види код магнолије, које рано цветају и сада  као да су већ будне. Ако се ово настави у недоглед неће бити добро за воћарске врсте – додаје Михајловићева.

Сви се надамо падавинама, како би биљке задржале влагу у себи, да могу нормално у другој половини фебруара да крену, каже Михајловићева.

Please follow and like us:
Друштво