Више хиљада Срба из свих делова Косова на протесту у Штрпцу: Окупиле су нас јуначке ране Стефана и Милоша

Више хиљада људи из свих средина на КиМ, окупило се у Штрпцу како би исказали незадовољство због рањавања Стефана и Милоша Стојановића, као и напада на српског младића у општини Клокот на Бадњи дан.

Окупљени грађани носе трансапренте са натписима ,,Косовска Каменица је уз браћу из Штрпца“, ,,Од Горњег Кусца до Штрпца куца једно срце“, ,,Курти, децу ти нећемо опростити!“, ,,Стефане, срце српско јуначко!“, ,,Пуцањ у Стефана и Милоша је пуцањ у срце Србије!“, “ ,,Европо, за шта су наша деца крива?!“ , ,,Вучићу, чувај Србе и мир“ и друге…

Са окупљеним народом су политички лидери Срба са Косова, представници Српске листе, председник Горан Ракић, потпредседник Игор Симић, члан Председништва Славко Симић и други, као и председници српских општина.

Председник Српске листе Горан Ракић изјавио је да су Србе окупиле јуначке ране Стефана и Милоша.

„Окупиле су нас јуначке ране Стефана и Милоша из Штрпца али и Стефана из Клокота. Терор диктаторског режима Аљбина Куртија се наставља. Курти се толико заиграо мислећи да су Срби склонили барикаде јер се плаше. Ако Стефан није сагао главу, ко сме од нас да посустане и да се преда. Наша борба мирним и деморкатским путем је начин да се боримо против Куртија. За то имамо подршку Александра Вучића“, рекао је Ракић.

Потпредседник Српске листе Далибор Јевтић изјавио је да су се Срби данас окупили на протесту, јер их је мука натерала.

„Стефан и Милош су показали да су храбри храбри, јер нису спустили главу кад је на них пуцано. Овај број људи показује наше јединство онима коју су желели да нас протерају. Уместо да традиционално православаљамо да Божић, ми смо морали протестом да дигнемо глас против пуцња на Стефана и Милоша. Засто? Јер су Срби“, упитао је Јевтић.

Он је поручио међународној заједници да је време да „уразуми“ косовског премијера Аљбина Куртија“.

На прилазу Штрпцу присутно је више патрола Косовске полиције и Кфора.

Извор: ТВ Мост; Фото: ТВ Мост

Please follow and like us:
Регион