Водовод: Здрава пијаћа вода до свих села где год  је то могуће  

фото РТВ Врање

Екипе Водовода, током целе јесени биле су ангажоване на више локација. Зацртано је да се здрава пијаћа вода доведе до сваког села, односно свуда где је то могуће и замене старе цеви, тамо где се већ ради пројекат Чиста Србија.

Осим градилишта ка селу Нерадовац у претходном периду, а и сада екипе Водовода су константно на терену у селу Моштаница. Тамо се гради водоводна мрежа и радови су прилично одмакли.

– Тамо смо извели 70 посто радова. Цевовод је до села Бресница, на који смо успели да се повежемо и да доведемо воду преко њива до села Моштаница. Тренутно радимо развод водоводне мреже по сеоским улицама. То је велики пројекат има доста километара, много копања и рада и веома је неприступачно. И у том пројекту је град Врање инвеститор радова, заједно са Водоводом који у мањем делу финансира – каже Горан Ђорђевић, директор Водовода.

Већ су прве куће у селу прикључене на водоводну мрежу и ми смо срећни због тога, истиче Ђорђевић. Опредељење града и Водовода је да сва села, где је то могуће, добију здраву пијаћу воду, јер је то предуслов за нормалан живот оних који живе на селу. Но, ради се и у граду.

– Радимо и на Бунушевачком гробљу, разводимо водоводне и канализационе мреже око нове цркве. Завршили смо радове у Косовској улици оно што је од нас тражено и 24 сата дневно екипе су на улицама, решавају запушења, пуцања цеви и остало – додаје Ђорђевић.

Врање има око 600 километара различитих цеви испод земље, тако да се јављају кварови. У граду се много ради, јер је у току и реализација пројекта Чиста Србија, односно изградња канализационе мреже. Улажу се велика финансијска средства.

– Сада нам је шанса да променимо све те цеви које деценијама уназад нису мењане и то се и ради.  

Please follow and like us:
Друштво