Воз са амонијаком исклизнуо из шина, 51 особа са симптомима тровања

Данас око 17 часова и 30 минута на деоници пруге од Пирота до села Станичења код места Сопотски хан дошло је до склизнућа вагона на композицији теретног воза који је возио гас амонијак, том приликом дошло је до цурења гаса и велике концентрације гаса у атмосфери.

Апелујемо на грађане који живе у близини да не напуштају своје домове и да не излазе напоље, каже се у саопштењу МУП-а.

Лекарима се са симптимима тровања амонијаком јавило 51 лице од којих двоје имају теже симптоме, кажу у Сектору за ванредне ситуације.

На лицу места je 27 ватрогасаца-спасилаца са 10 возила из ВСБ Пирот и Ниш. Припадници Сектора за ванредне ситуације евакуисали су 8 лица, од којих је једно повређено.

Сва возила која иду ка Нишу полиција враћа за Пирот. У близини места где је дошло до цурења гаса саобраћај је и на ауто путу и на магистралном путу у прекиду, алтернативни пут је преко села Понор, пише Плус он лајн.

У ваздуху се осећа јак мирис амонијака, екипе су и даље на терену, а грађанима се апелује да не излазе напоље.

Из Пријемног одељења кажу да људе затроване амонијаком стално довозе. Сво расположиво особље је укључено. Око педесет људи је до сада колима хитне помоци или својим возилима превежено на ово Одељење.

У 19.30 је потврђена информација да евакуишу и раднике друге смене Тигра. Такође се јављају и суграђани из околине Пирота, који се жале на отежано дисање.

Please follow and like us:
Друштво