Врањанци свим срцем уз Oрлове

Vranjanci svim srcem uz reprezentaciju Srbije

Фудбалска грозница тресе читаву планету. Светско првенство у Катару централни је светаски догађај у наредних месец дана. И Врањанци прате догађаје на шампионату и са нестрпљењем очекују наступ националног тима Србије. Проверили смо каква су очекивања наших суграђана.

Светско првенство у фудбалу највећи је спортски, али и један од највећих медијских догађаја ове године на планети. Љубитељи фудбала широм земљине кугле прате дешавања из Катара, а навијачи у 32 државе учеснице шампионата су посебно заинтересовани за наступе својих националних тимова.

Прве утакмице на шампионату су одигране, први утисци су ту, па смо упитали наше суграђане за оцену онога што се дешавало на првим мечевима Светског првенства у Катару.

Очекивано, мишљења су подељена, мада је већина анкетираних Врањанаца задовољно оним што су видели. Чини се да је најјачи утисак оставила утакмица између Енглеске и Ирана, где је постигнуто и највише голова, чак осам. Управо су голови оно што највише привлачи гледаоце и због чега се светски шампионат у фудбалу жељно ишчекује четири године.

Репрезентацију Србије очекује тежак старт на Светском првенству. Наш тим дебитује против једног од највећих фаворита за освајање светске титуле, репрезентације Бразила. Врањанци су по питању резултата умерени оптимисти.

Чини се да су сви свесни јачине националног тима Бразила и да ће меч између „орлова“ и „кариока“ бити тежак и неизвестан. Врањанци сматрају да ће ово бити најтежи меч Србије у квалификацијама и да од њега највише зависи наш пласман у првом делу Светског првенства. Након ове утакмице, наши суграђани оцењују да смо фаворити у дуелима са Швајцарском и Камеруном.

Добре игре и изванредни резултати у последњим мечевима Репрезентације Србије, нарочито од када је селектор националног тима постао Драган Стојковић Пикси, улили су самопоуздање фудбалерима, али и навијачима нашег државног тима. Апетити су порасли као мало када последње две деценије. Углавном се не сумња да ћемо проћи такмичење по групама, а након тога су прогнозе различите.

Најчешћи одговори анкетираних Врањанаца дају прогнозу да је реално да заиграмо у четвртфиналу. Они оптимистичнији помињу полуфинале, а финале је, чини се, сан који се прижељкује, али не и гласно помиње.

Оно што је сигурно је да ће у наредних нешто мање од месец дана, Врањанци провести испред телевизора и пратити оно што се дешава на теренима у Катару. Сигурни смо да ће добра атмосфера у тиму, али и међу навијачима учинити да ће свака комбинација, свака акција и сваки гол бити бурно поздрављени и да ћемо сви заједно свим срцем бити уз „орлове“.

Please follow and like us:
Друштво Спорт