Врање: Резултати доброг рада се виде     

Фото: РТВ Врање

Ових дана стигле су две лепе вести у наш град. Обе су резултат, пре свега, доброг и квалитетног рада наше локалне самоуправе, као и добре сарадње са републичким властима.

Најпре је стигла вест да је Врање добило плакету  за остварене резултате у погледу унапређења равноправности на локалном нивоу од Поверенице за заштиту равноправности. Наш град је један од три у Србији који је добио ову плакету, у конкуренцији 70 градова и општина. Конкретно, добро је оцењен рад Ромске канцеларије.

– Најбитније је било укључивање ромске деце у систем образовања, заправо инклузија Рома и других маргинализованих група у систем образовања. У складу са тим смо имали низ акција, једна од њих је Радионица са родитељима, а радило се и са децом. Помагали смо и конкретно, набавком уџбеника. Добили су и новогодишње пакетиће – каже градска већница Данијела Милосављевић.

Међу четири града, наш Центар за развој локалних услуга социјалне заштите добио је донацију за набавку специјализованог возило за превоз особа са инвалидидтетом.

– У оквиру своје делатности Центар има Дневни боравак за децу, младе и одрасле особе са инвалидидтетом. Град Врање уназад годинама финансира ту услугу, а она укључује и превоз особа са инвалидидтетом. Имали су возило које је дотрајало и мањег је капацитета. Због тога су морали у неколико тура да возе кориснике. Овим возилом ће бити лакши транспорт, дружења, излети и већи број корисника ће моћи да превезу – додаје Милосављевићева.

Следи процедура пребацивања средстава, јер се ради о донацији Владе Јапана, а након тога и набавка специјализованог возила.

Please follow and like us:
Друштво