Врањски гимназијалци трећи на државном такмичењу у стрељaштву

Врањски гимназијалци на Републичком такмичењу у стрељаштву екипно су заузели треће место. Такмичење је одржано у Смедереву.

Јован Цветковић, Лука Стојановић и Вељко Стојиљковић чине екипу врањске Гимназије која је освојила треће место на државном такмичењу. Вељко је и у појединачној конкуренцији заузео треће место.

-Било је јако добро такмичење, конкуренција наравно увек постоји, могли смо и боље да пуцамо, али сасвим добар резултат смо постигли. Мени је ово прва медаља и у екипном и у пјединачном такмичењу, тако да ми је то баш драго, каже Вељко Стојиљковић.

-Као и свако Републичко такмичење и ово такмичење је било јако, уз велику и јаку конкуренцију. Наравно да је постојао и фактор треме пред само такмичење. Без обзира на искуство, увек има треме, али и без обзира на трему, у овом спорту рука не сме да задрхти, додаје Јован Цветковић.

-Овај пехар представља наш лични успех, успех тима и наравно успех наше школе гимназије „Бора Станковић“, истиче Лука Стојановић.

Најбитније у овом спорту је да нема треме, речи су ових феноменалних и успешних момака. Када је реч о екипном такмичењу, битно је да се екипа слаже, подржава и успех је загарантован.

-Може свако да се прилагоди, тренер нам је одличан, само је битно стрпљење, скромно говори Лука Стојановић.

-На сваком такмичењу је занимљиво, упознајемо нове другаре. Заиста смо понели једно лепо искуство, подсећа се Вељко Стојиљковић.

Порука свим вршњацима и младим спортистима ових момака је да не одустају, да се труде и вредно раде, а резултати ће доћи.

Please follow and like us:
Спорт