Вучић: На седници Владе договорени тактички потези

Председник Србије је рекао да су на седници Владе договорени тактички потези, ко ће шта да преузме на себе.

-У сваком случају сачуваћемо грађане Србије – ако је избор да на једној страни имамо санкције, а нема горих санкција од повлачења инвестиција, или ћемо са друге стране да прихватамо све одмах, што значи Косово у УН, ја сам за онај пут компромиса колико је могуће борити се. Више се не говори о међусобном признању, што значи да смо ипак нешто постигли, не говори се да морамо да гласамо за, можемо да гласамо и против, али да морамо да прихватимо њихово чланство. Ту се не говори ни о нашем одобравању о уласку Косова у УН, али бисмо де факто прихватили њихово чланство, односно помогли другима да га изгласају , рекао је Вучић.

Каже да ће покушати да Србе на КиМ нико не малтеретира, да могу да иду сваки дан у школу, на посао, и да се сачува јединство и целовитост земље.

Биће веома тешко, каже, али наше је да се боримо.

Председник је рекао да зна шта ће да одлучи, али да ће о томе што је битно за земљу одлучивати органи државе и њени грађани, а не он лично.

-У наредних 5-6 дана ћемо да почнемо расправу са парламентарним групама, ако желе и у Скупштини, али претходно желим да их обавестим о томе шта се дешава, рекао је председник Србије.

Please follow and like us:
Политика