Вучић: Нећемо да дозволимо да нам шпијунирају касарне           

На војном полигону Пасуљанске ливаде, војној вежби „Маневри 2022“ присуствовао је председник Србије, Александар Вучић. Том приликом је поводом јучерашњег догађаја рекао да не можемо да дозволимо да нам неко шпијунира касарне.

Војска Србије је јуче оборила дрон изнад касарне у Рашкој у ширем рејону Копаоника.

 -Од пре 20 и 30 година ствари су се промениле, Србија је много снажнија, али да не помислимо да смо тако јаки да можемо са највећом светском силом да излазимо на крај. Са друге стране, није ово питање снаге већ пре свега политике и хоћемо ли моћи да сачувамо мир, а то је наш приоритетни задатак, рекао је председник Србије, Александар Вучић.

Председник је изјавио и да нису први пут тек јуче примећене летелице изнад касарни српске армије, и да је прво уследило наше упозорење.

-Приметили смо их данима раније и онда смо их упозорили. Наравно, одмах видите ту здружену делатност против Србије. Наравно да су им потребни дронови, зато што резолуција слике и све остало је много већа преко дронова него преко сателита. Онда је кренуло питање, а са ким се ми сукобљавамо, па ни са ким. Али хоћете ли да војска допусти да јој неко шпијунира касарне. Да нам уђу у сваки хангар, да пребројавају колико метака имамо и колико граната, мина, бомби или свега другог на територији централне Србије, додао је Вучић.

Председник је додао и да се користе комерцијални дронови, јер они који их користе мисле да се тако неће установити власник и починилац противправних радњи.

-Када обављате такву врсту извиђања и обавештајног рада недозвољеног, то је један вид агресије на суверену земљу. Зато увек то раде преко комерцијалних дронова. Ми не излазимо док не видимо са сигурношћу, закључио је Вучић.

Please follow and like us:
Друштво