Вучић позвао Србе на северу Косова и Метохије да буду сталожени и мирни и да не наседају на провокације, као и да поштују Кфор и Еулекс

Фото: Председништво

Због најновијих одлука Приштине, одржана је седница Савета за националну безбедност, којом је председавао председник Александар Вучић.

Припадници РОСУ ушли су под пуним наоружањем и блиндираним возилима у објекат велике бране на језеру Газиводе, истерали чувара и поскидали српске заставе које се тамо налазе.

Север Косова и Метохије и даље је блокиран што од стране грађана, што од стране полиције. Не може се ни пешке ни аутомобилом преко прелаза Јариње и Брњак.

Председник Вучић, након седнице Савета за националну безбедност, позвао је Србе на северу Косова и Метохије да буду сталожени и мирни и да не наседају на провокације, као и да поштују Кфор и Еулекс.

– Данас ја за мене свакако најтежи дан од када сам председник, поручио је Вучић.

Рекао је да није сигуран да је Запад срећан због понашања Аљбина Куртија, али да би био, како је рекао, сувише наиван и веома глуп, када би помислио да немају начин да га натерају да се понаша пристојно у складу са нормама међународног јавног права.

-Позивам људе да верују руководству, да бирнемо о целој Србији, о сваком детету, о сваком пензионеру и о сваком грађанину. За наш народ на КиМ порука је да ма колико било тешко свим људима, нема предаје – ми смо уз вас, закључио је Вучић. 

Поручио је народу да поштује Еулекс и Кфор.

-Моја порука је – поштујте Еулекс, Кфор, не дозволите да нас испровоцирају, и укажите на то ако видите да постоји могућност да друга страна убаци специјалне јединице са маскама на лицу па да изведу напад на Еулекс и Кфор, па да то покушају да припишу Србима, рекао је Вучић.

На ту могућност су, додаје, указали из обавештајне агенције на седници Савета за националну безбедност.

-Не идемо ни против Кфора, ни против Еулекса, ни против кога. Само желимо да сачувамо наш народ да остане на својим огњиштима, рекао је Вучић.

Позвао је на поштовање Бриселског споразума и формирање ЗСО.

-Оно мало што тражимо – дајте мало правде Србима, поштујте тај Бриселски споразум, лакше је формирати ЗСО, тада се Срби враћају у институције, тада нема ових проблема, али плашим се да мало ко то жели, каже Вучић.

Председник је рекао да су предузете одговарајуће мере на заштити наше отаџбине.

-У складу са тим, издао сам најважнија наређења. Савет за националну безбедност их је прихавио, рекао је Вучић.Истиче да је поносан на војнике и полицајце.

-Тешка ноћ пред нама, имамо уверавања из Кфора да неће бити насилних акција, рекао је председник Александар Вучић.

Please follow and like us:
Политика