ВЈТ: Жалићемо се на ослобађајућу пресуду Вишег суда

Поводом неправоснажне ослобађајуће пресуде Вишег суда у Врању у кривичном поступку против Владице Петровића из Прекодолца који је био оптужен за убиство Предрага Перића из Сурдулице, реаговало је Више јавно тужилаштво у Врању. Они кажу да су изненађени оваквом одлуком, а нарочито образложењем да је Петровић ослобођен због недостатка доказа у вишегодишњем поступку.

2017. године убијен је Предраг Перић у Житорађу. Његово беживотно тело нађено је испред  објекта где је живео и радио. 2018. године ухапшен је Владица Петровић из Прекодолца због сумње да је убио Перића.

Ове године, 5. децембра, Виши суд у Врању објавио је јавно и усмено одлуку да је ослободио оптуженог Петровића да је извршио из користољубља кривично дело Тешко убиство у стицају са кривичним делом Недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја. Морамо да упознамо јавност да смо изненађени оваквом одлуком, стоји у саопштењу Вишег јавног тужилаштва.

Председница већа које је водило овај кривични поступак приликом јавног објављивања одлуке није дала кратке разлоге за своју одлуку, да бисмо знали шта је суд руководило да донесе овакву одлуку,  тако да очекујемо писмени отправак пресуде, против које ћемо изјавити жалбу Апелационом суду у Нишу.

Морамо да истакнемо, да је после непристрасне и детаљне истраге, прикупљен велики број доказа, на којима смо засновали своју оптужницу.

Наиме, предложено је и изведено саслушање 24 сведока и саслушање једног заштићеног сведока. Такође, предложен је и изведен велики број писаних доказа у виду: листинга и анализе базних станица, различита вештачења телефона, оптуженог, биолошка, информатичка, криминалистичко-техничка документација, увид у списе извршитеља и друго.

Као заступници јавне оптужбе, сматрамо да је оптужено лице извршило кривична дела која му се стављају на терет и то ћемо доказивати и у жалбеном поступку, стоји у саопштењу Вишег јавног тужилаштва.

Please follow and like us:
Хроника