Гимназијалци даривали пакетиће деци из социјално угрожених породица

Фото: РТВ Врање

Ученички парламент Гимназије „Бора Станковић“ у Врању организовао је прикупљање средстава за новогодишње пакетиће деци из социјално угрожених породица, у сарадњи са Центром за социјални рад. Деветнаесторо малишана, узраста од два месеца до тринаест година, добило је данас свој пакетић љубави.

Драмска секција Гимназије с радошћу је пожелела добродошлицу малишанима уз представу „С Деда Мразом око света“ и тиме започела традиционалну доделу пакетића.

-Припремили смо 19 пакетића. Ученици и професори су доносили гардеробу, играчке, друштвене игре, грицкалице, слаткише . Надамо се да ће се поклони допасти деци и да ће им доста значити то што смо припремили за њих, каже Ивана Гачић председница ђачког парламента.

-Ову акцију организујемо традиционално већ неколико година заредом. Мотив нашег даривања је да усрећимо малишане и да им уручимо поклоне. Новогодишњи празници су нас мотивисали да деци из социјално угрожених породица припремимо пакетиће, додаје Гимназијалка Валентина Станковић.

-Мени је драго што сам део ове лепе акције, зато што сматрам да свака школа и свако ко је у могућности организује акције оваквог типа јер на овај начин ширимо љубав и радост јер су новогодишњи празници права прилика за то. Срећна сам што смо успели да усрећимо те мале људе и да им измамимо осмех на лицу, додаје  Ана Николић из ђачког парламента.

– Ја се зовем Тифани, дошла сам да добијем новогодишњи пакетић. Срећна сам и волела бих да се у пакетићу нађу играчке. Срећан сам што ћу добити пакетић, није битно шта се налази у њему, радујем се, кажу нам брат и сестра.

-Довео сам своје унуке да добију поклоне. Задовољан сам што је организована ова хуманитарна акција за сиромашну децу. Мени много значи а њима још више, каже дека који је довео унуке са собом.

Захваљујући племенитости и хуманости свих гимназијалаца и професора, успешно су прикупљена средства за овогодишњу доделу новогодишњих пакетића и како нам кажу из ђачког парламента Гимназије, са овом праксом ће се наставити и убудуће.  

Please follow and like us:
Друштво