Годишње 500 особа страда у саобраћајним незгодама

Фото: МУП

На путевима у Србији годишње 500 особа изгуби живот, а више од 3.000 буде повређено и то су подаци који нас упозоравају да безбедност у саобраћају никоме није загарантована, већ свако од нас, као појединац, мора дати свој допринос тако што ће поштовати саобраћајне прописе и одговорно се понашати у саобраћају, изјавио је данас начелник Управе саобраћајне полиције Славиша Лакићевић.

Лакићевић је на конференцији поводом Светског дана сећања на жртве саобраћајних незгода, која се одржава у Београду у организацији Министарства унутрашњих послова, Агенције за безбедност саобраћаја и Градског секретаријата за саобраћај, упозорио да се, нажалост, на путевима у Републици Србији бележи повећање броја страдалих људи у саобраћајним незгодама и да свакога дана једна породица остане без оца, мајке, детета.

Нагласио је да смо и даље као друштво склони да потцењујемо опасности и ризике учествовања у саобраћају и да своју безбедност у саобраћају сматрамо загарантованом.

„Министарство унутрашњих послова и Управа саобраћајне полиције и у наредном периоду максимално ће уложити напоре и труд да се смањи страдање на путевима у нашој земљи. Бићемо стално на најкритичнијим деоницама где нам се најчешће дешавају саобраћајне незгоде. Осим репресивно, наставићемо да делујемо и превентивно како бисмо указали и утицали на све факторе који угрожавају безбедност саобраћаја”, казао је начелник Управе саобраћајне полиције.

Фото: МУП

Лакићевић је истакао да је наш задатак да се сетимо свих жртава саобраћајних незгода и да помогнемо њиховим породицама, а и друштву у целини да превазиђемо и смањимо страдање у саобраћају.

Посебно се захвалио Саши Станковићу и Деи Ђурђевић, који отворено и гласно говоре о трагедијама које су их задесиле како би утицали на свест људи и допринели унапређењу безбедности саобраћаја на нашим путевима и смањењу страдања.

Please follow and like us:
Друштво