Гради се магистрални водовод ка Нерадовцу                     

Фото: ЈП Водовод

Радници Водовода ових дана копају ровове и постављају цеви дуж пута према Нерадовцу и биће то магистрални водовод фи 315.

Магистрални водовод повезиваће сва села моравског слива и напајаће се из Фабрике воде.

Изградња магистралног водовода која је почела у марту успешно се наставља. Стартовало се у Француској улици у Врању, а сада се стигло надомак села Нерадовац.

– Овде градимо првих 4 и по километара до нерадовачке цркве и прикључење села на пијаћу воду из система Водовода. Касније ће се тај пројекат наставити према Павловцу и Давидовцу, где ће бити чвориште. Онда ће ићи на две гране развод, један део према селу Ристовац, а други од Давидовца према Горњем и Доњем Вртогошу, па према Миливојцу и Катуну, да и та села добију воду, каже директор Водовода, Горан Ђорђевић.

Ради се о великом пројекту и већ су постављена 3 и по километра цеви. Још један километар цеви треба да се постави како би се дошло до последње одреднице у првој фази.

-Град Врање и Водовод су инвеститори, у распону 70 према 30. Уложили смо 97 милиона динара, како би урадили ту почетну, прву фазу развоја магистралне водоводне мреже према моравским селима, додаје Ђорђевић.

Водовод је поставио саобраћајну сигнализацију на путу ка Нерадовцу. Радови захватају део коловоза, тако да се саобраћај на једном делу пута одвија само једном коловозном траком. Из Водовода позивају грађане, који користе овај пут, да возе опрезно. 

Please follow and like us:
Друштво