Градоначелник као један од нас. Ви сте питали, а градоначелник је одговарао

фото: РТВ Врање

Несвакидашњи интервју на крају прошле године радили смо са градоначелником Врања Слободаном Миленковићем, као једним од нас. Овога пута ви сте били ти који сте постављали питања и бирали места разговора, а све у циљу подвлачења црте и сумирања резултата претходне године.

Током 2022. године много тога се урадило и много смо се трудили да се изађе у сусрет грађанима, као и свим потребама које они имају. У питању су биле све сфере: од комуналне инфраструктуре, преко културе, социјалне заштите, образовања, каже Миленковић.

– Заиста сам се трудио и уложио доста енергије да изађем у сусрет свим захтевима који су реални и које је наша локална самоуправа могла да испуни, каже Миленковић и у настaвку одговара на ваша питања, пре свих, на питања младих.  

– Пошто имамо мањак факултета, велики број младих напушта Врање, па ме занима шта градоначелник мисли о томе. Ако ми одлазимо, чиме би нас он вратио, каже млада суграђанака.

Пријатно је, каже градоначелник, изненађен питањима, интересовањима грађана, заинтересованошћу младих и тиме колико су упознати са дешавањима у граду и проблематиком града.

– Ми смо имали један сусрет са омладином, био је конструктиван. Тада сам видео да постоји заинтересованост младих. Ми смо одмах кренули са конструктивним предлозима и у реализацију тих предлога. Ту, пре свега, мислим на формирање локалне мреже за борбу против вршњачког насиља и то да се она инструментализује, како бисмо превентивно деловали, кроз едукацију или друге активности. То је добра идеја, коју су ми  млади предочили. Било је и заинтересованости око изградње Омладинског центра, каже Миленковић.

У претходном периоду формиране су омладинске картице са попустима. Локална самоуправа награђује већ 6 година најбоље студенте, ученике, са  жељом да им помогнемо и да им укажемо пажњу, да знају да град стоји иза њих и да жели да им помогне.

– Отварање нових факултета, нових смерова, профила, то су системске ствари које се решавају са Министарством просвете. Подсећам да смо формирали једно ново одељење на Вишој школи, истурену јединицу за вишу сестру, техничара и интересовање је велико. Драго ми је због тога, каже Миленковић.  

Please follow and like us:
Друштво