Градоначелник Миленковић разговарао са министром Ружићем

Градоначелник Врања др Слободан Миленковић, заменица градоначелника Зорица Jовић и председник Скупштине града др Деjан Тричковић разговарали су данас са министром просвете Бранком Ружићем.

Градоначелник jе министра Ружића упознао са функционисањем система образовања и васпитања у Врању.

– На териториjи Града имамо 21 школу, али и девет вртића Предшколске установе у коjима борави 2409 деце. Такође, постоjе Педагошки факултет и Висока струковна школа, коjа од ове године има и нови смер, струковна медицинска сестра, за коjи влада велико интересовање – рекао jе градоначелник.

– Локална самоуправа припрема озбиљан проjекат, а то jе изградња „Центра изврсности“ у Врању. Тренутно jе у изради проjектно – техничка документациjа. У овом Центру планирамо да упослимо високообразоване кадрове, и то у тренутку када сви градови бележе одлазак младих стручних људи.  У „Центру изврсности“ би радили стручњаци из области физике, математике, хемиjе и астрономиjе – истакао jе градоначелник.

Министар просвете Бранко Ружић jе рекао да jе добро што поjедине школе у Врању раде по систему дуалног образовања и наjавио формирање Канцелариjе за дуално образовање Владе РС.

Он jе наjавио подршку око реализациjе проjекта изградње „Центра изврсности“, истичући да jе од свих локалних самоуправа коjе раде на истом проjекту, Врање наjвише напредовало.

Министар Ружић jе рекао и да ће надлежно Министарство помоћи у реконструкциjи поjединих школа на широj териториjи Града Врања.

Please follow and like us:
Друштво