Градоначелник: Уштедели смо 43 посто енергије у октобру

Фото: РТВ Врање

Да ли и како штеди енергију и енергенте локална самоуправа и сви директни и индиректни корисници буџета, да ли је за зимску сезону обезбеђен енергент и да ли треба да брину грађани који су прикључени на даљински систем грејања? О свему овоме говори наш гост, градоначелник Врања Слободан Миленковић, са којим је разговарала колегеница Сузана Спасић.

-На основу препорука које је дало Министартсво рударства и енергетике и препорука Владе Србије, организовали смо систем и већ у септембру имали прве састанке са свим директорима основних и средњих школа, вртића, јавних предузећа и установа, као и у самој локалној самоуправи, односно у Градској управи.

Сви ти састанци су дали резултате тако да у септембру имамо уштеду у односу на исти месец претходне године 23 посто, а чак 43 посто у октобру. То су добри резултати. Лепо је то рећи и захваљујем се свима који помажу и учествују у целом процесу уштеде електричне енергије.

Апелујем и на наше суграђане да пођу од себе. Да штеде електричну енергију како би наша држава што мање издвајала средства за увоз електричне енергије, јер су нам та материјална средства потребна за многе друге ствари.

То су резултати озбиљног приступа свих одговорних лица којима је дат задатак да тачно процентуално на месечном нивоу уштеде енергију, што се тиче свих објеката који су у власништву локалне самоуправе, али и републичких институција.

Грађани не треба да брину што се тиче даљинског система грејања. Ми смо обезбедили енергент, мазут који је доминантан за грејање, до краја грејне сезоне, као и дрвну сечку, био масу за потребе Здравственог центра. Све је то обезбеђено и ту нема никакавих проблема.

Али морамо да водимо рачуна, јер је мазут изузетно скуп, да због тога што мање издавајамо буџетска средства, да би имали простора да што више планирамо неке друге ствари, пре свега, реализацију комуналног програма – каже градоначелник Врања др Слободан Миленковић.  

Please follow and like us:
Друштво Економија