Градско веће одобрило повећање цена изношења смећа

Фото: РТВ Врање

Врањанци ће од почетка наредне године услугу изношења смећа плаћати по новим, вишим ценама. Захтев „Комрада“ за поскупљењем услуга је одобрило Градско веће на данашњој седници.

Градско веће одобрило је захтев ЈКП „Комрад“ за повећање цена комуналних услуга за 15 одсто. Према новом ценовнику, од почетка следеће године, грађани ће изношење смећа плаћати по цени од 8,86 динара по квадратном метру стамбеног простора, уместо досадашње од 7,70 динара.

Захтев за поскупљењем „Комрад“ је образложио вишекратним повећањем цена горива ове године и повећањем минималне цене рада од 1. јануара наредне године. „Комрадова“ пројекција цене горива за ову годину износила је 170 динара по литру. Међутим, ова цена је од летос повишена у више наврата.

-Градоначелник Слободан Миленковић је у име Градског већа дао предлог да „Комрад“ изнађе могућност да за кориснике новчане социјалне помоћи цена комуналних услуга буде умањена. Директор „Комрада“ је начелно прихватио предлог, с тим што ће морати да га разматрају и усвоје чланови Надзорног одбора овог јавног предузећа – рекла је градска већница Данијела Милосављевић.

Чланови Градског већа су на 115. седници усвојили и Нацрт Одлуке о усваjању Плана детаљне регулациjе потеза између улице Радних бригада и новопроjектоване саобраћаjнице у Врању, измену Програма пословања Jавног комуналног предузећа „Комрад“ Врање за 2022. годину, Одлуку Надзорног одбора овог предузећа о коришћењу санитарне депониjе „Метерис“, као и Годишњи програм пружања димничарских услуга за 2023. годину.

Већници су прихватили и  предлози Решења о именовању Организационог одбора Манифестациjе „Светосавска недеља 2023. године“ и измене Решења о формирању Комисиjе за оцену и избор програма у области спорта на териториjи града Врања за 2023. годину.

Такође, на седници су формирани и Организациони одбор за обележавање 31. jануара, Дана града, Организациони одбор за обележавање новогодишњих и божићних празника, као и Организациони одбор за израду и постављање споменика Оцу Jустину Поповићу.

Please follow and like us:
Друштво