Добра вест: Никад више пријава за награде најбољим студентима

Град Врање, по успостављеној традицији, на крају календарске године, новчано награђује најбоље студенте на својој територији. Ове године, на јавни позив је пристигао највећи број пријава до сада.

Након завршетка јавног позива, Градско веће је усвоjило предлог Комисиjе за доделу награда успешним студентима са териториjе града Врања за академску 2022/2023. годину, према којем је награђено 68 студената. Од тог броја, 30 студената jе са просеком од 9.25 до 9.50, а 38 има просек од 9.51 до 10.

Према речима заменице градоначелника Врања Зорице Јовић, на задовољство локалне самоуправе, на јавни позив се јавило 75 студената, од којих је 68 испуњавало прописане услове, што је највећи број пријава од када се организује ова акција.

– Од тога, на још веће изненађење и још веће задовољство, 38 њих је са просеком од 9.51 до 10, а тридесеторо са просеком од 9.25 до 9.50. Морам да нагласим и да су то све студенти треће године па навише. укључујући мастер студенте и да је реч о факултетима чији је оснивач Министарство просвете – наводи заменица градоначелника Врања.

Како је то постало већ уобичајено, новчане награде се исплаћују до краја године, а пријем у градској кући се организује почетком јануара. У складу са мерама штедње и строжим правилима финансијског пословања, локална самоуправа моа да води рачуна о програму реализација обавеза, тако да ће  награде бити исплаћене првог радног дана након новогодишњих празника.

– Какогод, биће сигурно исплаћене новчане награде које припадају нашим најуспешнијим студентима, а након тога ће пријем бити уприличен од стране градоначелника и свих нас који смо укључени у ову причу, 6. јануара, на Бадњи дан. То ће бити најлепши начин да започнемо Нову годину – поручује Зорица Јовић.

Иначе, од прошле године, најбољи студенти се рангирају по просеку, тако да они са просеком од 9.25 до 9.50 добијају новчани износ од по 20 хиљада динара, док високошколци са просеком од 9.51 до 10 награђују са по 30 хиљада.

Услови за награђивање су да су редовни студенти високошколске установе чији је оснивач Србија, аутономна покрајина или јединица локалне самоуправе, и да се финансирају из буџета, као и да су редовни студенти од треће до шесте године основних академских или струковних студија, или студенти мастер студија.

Поред тога, неопходно је још да су студенти први пут уписали одговарајућу годину студија и да нису изгубили ниједну годину студија, те да је просечна оцена током досадашњих студија најмање 9,25.

Please follow and like us:
Друштво