Додељене награде најбољима у врањском спорту за 2022. годину

У оквиру обележавања Дана града одржана је церемонија додела награда најбољима у врањском спорту у 2022. години. Реч је о највишим градским спортским признањима.

Свечаност је почела интонирањем државне химне, након чега је присутне, у име руководства града, поздравио Ненад Ђорђевић, градски већник. Он је истакао да је овај скуп још један доказ колико град Врање придаје значај области спорта, здрављу, правилном развоју деце, њиховом образовању и васпитању.

-Бавити се спортом не значи само тежити  добрим резултатима. Спорт, односно физичка активност позитивно утиче на усвајање здравог начина живота, док истовремно унапређује здравље и квалитет живота појединаца, али и читавог друштва. Град Врање настоји да у континуитету ствара потребне услове за развој такмичарског спорта. Стално се улаже у спортску инфраструктуру и опрему. Подједнако су важне и рекреативне активности појединаца и организованих група, а посебан акценат се ставља на развој школског спорта. И у наредном периоду локална самоуправа ће наставити са подршком спортистима, а свим добитницима награда желим да им вечерашња признања буду подстрек за још боље резултате у будућности, рекао је Ђорђевић.

Присутне је поздравио и председник Скупштине града др Дејан Тричковић.

-Оволики број присутних овде показатељ је да Врањанци воле и поштују спорт и да дају подршку спорту и спортским радницима. Циљ градског руководства је омогућавање потребних услова свим нашим клубовима, како би наставили са успесима и добрим резултатима, истакао је Тричковић.

На традиционалном избору за најбоље у врањском спорту у протеклој години, за најбољу спортисткињу проглашена је Невена Поздњаков, капитен ОК „Панда“, док је најбољи спортиста Милош Трајковић,  члан КМФ ,,Врање“. Најбољи спортски клуб  у 2022. години је КМФ ,,Врање“.

-За мене ова награда значи велики подстрек за даље. Хвала свима који су гласали за мене и наставићу да тренирам још боље и још јаче, истакла је најбоља спортисткиња града Врања.

-Велико признање за мене и мој рад, као и мотивација за неке будуће резултате. Хвала Граду што је препознао мој рад. Хвала и мом клубу и саиграчима који гину са мном на терену, али и најбољој публици у Србији. Велико хвала и Војсци Србије, генералу Симовићу и команданту 4. бригаде Новици Петровићу, који ми поред свих војних обавеза омогућавају да додатно тренирам и остварујем овакве резултате, рекао је Милош Трајковић, најбољи спортиста града Врања из Клуба малог фудбала Врање.

-Ово признање генерално значи неку нову снагу и енергију нашем клубу. Хвала свима који су нас подржали и гласали за нас, Градској управи на великој подршци коју нам пружају. Признање нас тера да будемо још бољи, одговорнији, квалитетнији и да престигнемо прошлогодишњи резултат, рекао је Дарко Ђорђевић, председник КМФ Врање.

Стручњак у области спорта за 2022. годину је тренер Стрељачког клуба ,,Врање“, Давор Митров. Спортски радник године је Оливер Тончић, председник Одбојкашког клуба ,,Панда“,  а  најбољи тренер Горан Јовић  КМФ ,,Врање“.

Награда за спортско изненађење у појединачној конкуренцији припала је Михајлу Дисићу, репрезентативацу SU ,,Iron MMA Team”, а у екипној  Карате клубу ,,Врање”.

-Ја као председник клуба и дугогодишњи радник Одбојкашког клуба Панда сам презадовољан оним што смо урадили у прошлој години, а и свих протеклих година. Мислим да је ово круна нашег рада, а и подстрек да наставимо још боље и даје нам више наде да у будућности буде још трофеја и надам се да ће Панде дати још пуно спортских радника и пуно спортиста у будућности, изјавио је Оливер Тончић, председник Одбојкашког клуба Панда и спортски радник године.

-Прија ова награда. Хвала људима из клуба, посебно играчима, управи клуба, мојим сарадницима. Прошла година била је напорна, на корак смо били од пласмана у финалу за првака Србије, али добро, идемо даље, истакао је Горан Јовић Бели, најбољи тренер у 2022. из КМФ Врање.

Специјална спортска признања за 2022. годину припала су Јелки Митровић, спортској новинарки и Стефану Додићу рукометном репрезентативцу.

-Заиста нисам очекивала награду, велика ми је част и задовољство, зато што Град води рачуна и о овој нашој професији. Када радите онда се трудите да забележите сваки појединачни успех других и не надате се наградама, тако да је заиста велико задовољство када неко сагледа ваш рад и труд. Само смо Стефан Додић и ја добитници овог Специјалног признања, што је још већа част за мене, рекла је Јелка Митровић, спортска новинарка РТВ Врање.

Награде за посебно ангажовање и достигнућа у рекреативном спорту и масовној физичкој култури у претходној години  припале су АК ,,Врањски Маратонци“ и Синиши Станковићу члану АК ,,Врањски маратонци“.

Награде за животно дело додељене су Станиши Марковићу, џудисти и планинару и Светиславу Ивковићу, за достигнућа у области спорта.

Додељена су и признања основним и средњим школама, појединцима и спортским надама Града Врања.

Постхумно признање уручено је породици Драгана Голубовића-Голуба , некадашњег фудбалера и спортског радника из Врања.

Свечаности су присуствовали заменица градоначелника Зорица Јовић, градски већници, директори јавних предузећа и установа и спортски радници.


Please follow and like us:
Спорт