Додељене награде најуспешнијим ученицима на литерарном конкурсу поводом Дана града

У оквиру обележавања Дана града у градском театру организована је  додела награда најбољим ученицима основних и средњих школа, који су учествовали  на литерарном конкурсу  ,,Лепота слободе далеко се види, због ње се претка потомак не стиди“.

У категорији основних школа од  петог  до осмог разреда, прво место на литерарном конкурсу поводом Дана града освојила је Меланија Митровић, ученица шестог разреда  ОШ ,,Бранислав Нушић“ из Ратаја, друго место припало је Елени Митић, ученици шестог разреда ОШ ,,1. мај“  Вртогош, док је трећу награду добила Лана Митић, ученица петог разреда ОШ ,,Радоје Домановић“ из Врања. У категорији средњих школа прво место освојила је Сара Ристић, ученица трећег разреда Медицинске школе, друга  награда додељена је Теодори Илић, ученици трећег разреда Гимназије ,,Бора Станковић“, а трећа место припало  је Теофани Накић, ученици другог разреда Медицинске школе.

-Није било тешко написати рад. Моја инспирација била је сама историја града. Та љубав ка писању и тема поклопиле су се и комисија је донела одлуку да мој рад буде првонаграђени, рекла је Сара Ристић, прво место средње школе.

-Писала сам о лепотама Врања, реч је о саставу, сама сам писала, мало ми је разредни помогао и тако, додала је Меланија Митровић, ученица шестог разреда ОШ Бранислав Нушић у Ратају, која је освојила прво место у категорији основних школа.

О најбољима је одлучивала стручна комисија на челу са Милицом Стојиљковић.

-Пристигла су 34 рада, 17 из основне, 17 из средње школе. Избор није био лак. Истакла бих да је ове године акценат био на поезији, деца су се више определила за писање поезије, што је интересантан приступ обради историјских чињеница, истакла је Милица Стојиљковић.

Награде најбољим ученицима који су учествовали на литерарном конкурсу поводом Дана града уручио је председник Скупштине града Дејан Тричковић.

,,Организовањем овог већ традиционалног литерарног конкурса поводом ослобођења Врања од Турака, ученици су подстакнути на размишљање о прошлости, о слободи, о неговању историјских тековина и култури сећања на наше претке. То је од великог заначаја и ова је прилика да похвалимо њихов труд и рад, а да са друге стране подстакнемо и остале ученике да учествују и такмиче се“, рекао је Тричковић овом приликом.

У програму су наступили Бранка Марковић, професорка српског језика и ученици Медицинске и Музичке школе ,,Стеван Мокрањац“. Организатор догађаја је Културно образовни центар, а покровитељ Град Врање.

Please follow and like us:
Друштво Култура