Додељени поклон ваучери бебама рођеним у Новој години

Фото: РТВ Врање

Град Врање традиционално додељује поклоне бебама које су рођене у Новогодишњој ноћи. Ове године две породиље су добиле новчану помоћ у износу од 100.000 и 50.000 динара.

Прва беба рођена 1. јануара је дечак Вук, а 2. јануара је на свет стигао и Андреј и оба дечака и мајке су добро.

Породилиште врањске Болнице обишли су Александар Стајић, члан Градског већа и др Мирољуб Станковић, саветник градоначелника.

– Готово деценију уназад прворођеном детету у Новој години дарујемо неки поклон. Ове године, на жалост није било превише деце. Један дечак рођен је 1. јануара, а пошто је и данас рођено друго дете, нисмо могли да направимо изузетак. Волели бисмо да је деце што више и да се рађају, не само за Нову годину, већ током целе године и надамо се да ће тако и да буде – рекао је Александар Стајић, члан Градског већа.

Ањи Митић, мајци Вука, из Владичиног Хана, додељен је поклон ваучер у износу од 100.000 динара, док је Силвана Јоцић из Трговишта, мајка дечака који је рођен данас, добила ваучер од 50.000 динара.

– Лепо је бити овде, желим много Вука у 2023. години, не само у Врању, већ у свим градовима у Србији. Лепо је бити у овом амбијенту, ово је релативно ново одељење, реконструисано, са модерном салом и собама, а ускоро ћемо имати и нову Болницу – рекао је др Мирољуб Станковић, саветник градоначелника.

У години коју смо испратили родиле су се 1382 бебе и бележи се повећање у односу на 2021. годину.

– Рођењем нове бебе, рађа се и нова мајка. То кажем зато што ће бити вишег наталитета и бољег наталитета, једном када се жена оствари као мајка, она ће желети и друго дете. Оно што нас радује је то што се најављује да ће бити бенефита за породиље. Повећање боловања породиљског и плаћања 100 посто, јер је држава препознала да обнова становништва без мајки није могућа – рекао је др Саша Ђорђевић, директор ЗЦ.

Please follow and like us:
Друштво