Екипа РТВ-а у посети реконструисаном вртићу “Дечја радост“

Вртић “Дечја радост“ Фото: РТВ Врање

Већ два месеца малишани вртића “Дечја радост“ бораве у потпуно реконструисаном објекту. Екипа Радио телевизије Врање обишла је ову дечју кућу и сусрела се са васпитачицама и децом која не крију задовољство што зиму дочекују у топлом и сређеном објекту и под новим кровом који не прокишњава.

Топлина, осмеси , радост, безбрижност и спокој . Слика је коју смо затекли у вртићу “Дечја радост“ који одише песмом, љубављу и срећом. Савремено опремљен објекат који је Град санирао у сарадњи са Министарством рударства и енергетике је мало царство за малишане где они проводе један део дана у игри и дружењу са вршњацима и васпитачицама.

– Лепо нам је овде , играмо се, дружимо , имамо доста играчака , васпитачице су добре према нама , цртамо, певамо , играмо се у дворишту и припремамо за школу, са усхићењем нам говоре предшколци.  

-Раније је било неких проблема у нашем вртићу,  мада је био у функцији и тада, али су сада далеко бољи услови за боравак малишана. Изведени су радови на енергетској санацији, комплетно је замењена столарија, урађена термоизолација фасаде и замењен кров. Уграђен је систем за централну припрему санитарне топле воде, уз монтажу соларних колектора.Реконструисана је и електроинсталација уз замену постојеће расвете и унапређен систем грејања, заменом котла и реконструкцијом и проширењем постојеће котларнице. Имамо нови намештај, све је ново и  сада нам ништа не недостаје. Деца су безбедна што је најважније и родитељи не треба да брину када нам оставе своју децу, у сигурним су рукама, каже Весна Ђорђевић главна васпитачица.

Васпитачи прате интересовање деце која уче кроз игру, доста времена  проводе у дворишту и велика пажња се поклања њиховој физичкој активности. У вртићу “Дечја радост“ борави 172 малишана  са којима ради 30-ак васпитача. Вртић је 1.октобра прославио 44.рођендан и из године у годину спремно отварају врата новим генерацијама малишана.

Please follow and like us:
Друштво