Епархија врањска делила пакетиће деци у Здравственом центру

У сусрет предстојећим празницима, Епархија врањска, вероучитељи и ђаци, припремили су пакетиће за децу која су тренутно хоспитализована на Дечјем одељењу врањске болнице и мамама и бебама на Гинекологији.

Као и сваке године, на један од најлепших празника за мајке и децу, на „Материце“ подела пакетића управо деци и мамама, дала је пун хришћаски смисао овом, али и предстојећим празницима.

-Ове године наши вредни вероучитељи са својим дивним ученицима, сакупљали су материјал за пакетиће, које смо у претходна два дана спаковали и припемили за поделу. Сада ј све то спремно, носимо Дечјем одељењу врањске болнице, као и Гинеколошко-акушерском одељењу.  речи су Николе Павловића, координатора Одбора за верску наставу.

60 пакетића је подељено и то, 40 за малишане који су тренутно хоспитализовани на Дечјем одељењу и 20 пакетића мамама на Гинеколошком одељењу.

-Веома је битно у овом дану посветити пажњу деци, да буду срећни и радосни макар на тренутак и поред свих тегоба које тренутно имају. Епархија врањска је један леп гест учинила, сарадња је увек била добра. Деца ће изузетно бити срећна, задовољна и мислим да ће им значити да им  и неколико секунди скренемо мисли са њихових тегоба, рекао је директор Здравственог центра др Саша Ђорђевић.

Мотив за овако хумана дела, по речима Николе Павловића, проналазе већ на првим страницама Светог писма. Како каже, кроз хумаитарну помоћ заправо сведочимо своју веру, јер вера без дела је потпуно мртва.

Please follow and like us:
Друштво