Завршено градско такмичење у кошарци

Фото ; РТВ Врање

Финално надметање младих кошаркаша са територије Врања завршено је у Спортској хали. Најбољи су се пласирали на окружно такмичење које ће бити фебруара у Сурдулици.

Три најуспешније екипе основаца у кошарци надметале су се данас у Спортској хали.Борба је била неизвесна, јер свака од школа може да се похвали добрим саставом екипа, а када противници о конкуренцији причају позитивно, то је знак да се ради о озбиљним играчима.

-Атмосфера и ентузијазам су на високом нивоу, борићемо се, али и остале екипе су добре, па ћемо видети, нека најбољи победи, рекао је на почетку такмичења Пријезда Јовановић, професор физичког у ОШ Бранко Радичевић.

А као најбољи у овом циклусу такмичења показали су се школа Вук Караџић у категорији пионира, Радоје Домановић код пионирки, код омладинаца Гимназија Бора Станковић и код омладинки Медицинска школа Изабел Емсли Хатон.

Сви такмичари показали су фер игру и велико интересовање.

-Сви волимо да се такмичимо, деца поготово. Нама наставницима физичке културе и педагозима остаје да додатно мотивишемо децу да се баве спортом и учествују у такмичењима, без обзира који спорт да одаберу, каже Пријезда Јовановић, професор физичке културе у ОШ Бранко Радичевић.

Најуспешније екипе и у недавно завршеном баскету 3 на 3 и у кошарци одлазе на окружно такмичење које ће бити одржано фебруара у Сурдулици.

Please follow and like us:
Спорт