Заменица градоначелника о Јавном позиву за награђивање најбољих студената 

Зорица Јовић заменица градоначелника Фото: РТВ Врање
Зорица Јовић заменица градоначелника Фото: РТВ Врање

Локално руководство и ове године наставља са праксом награђивања најбољих студената са територије града Врања. С тим у вези, Градско веће  je расписало Jавни позив за доделу награда успешним студентима за ову школску годину, каже заменица градоначелника Зорица Јовић уз подсећање да могу да конкуришу студенти чија је просечна оцена током досадашњих студиjа наjмање 9,25 за прву категориjу награде, односно 9,51 за другу .

Пракса је показала да је Врање град који је изнедрио велики број успешних студената. Управо та чињеница подстиче  локалну самоуправу да их награди за њихов труд и рад. Ово је четврта година заредом како Град награђује најбоље студенте и неће се стати на томе, каже заменица градоначелника.

-Могу аплицирати студенти од уписане треће до шесте године као и мастер студенти који нису у радном односу.Потребно је приложити документацију, почев од уверења којим доказују просечну оцену студирања као и просечну оцену по годинама, да су редовни студенти, да нису изгубили ниједну годину, да имају боравише на територији града Врања и да су студенти факултета чији је оснивач Министарство просвете, науке и технолошког развоја. Што се тиче награде, као и прошле године, износ је исти 20. 000 за прву и 30.000 за другу категорију студената, објашњава заменица градоначелника.

Још увек није дефинисан број студената који ће бити награђени. Одлука ће бити реализована у складу са расположивим средствима, али ће свакако бити награђени сви студенти који испуњавају услове. У  буџету града је предвиђено милион динара за ову намену, каже Јовићева и напомиње да ће награда бити исплаћена до краја године.  

 -Локалној самоуправи, руководству града, градоначелнику, свима нама је врло битно да се из буџета Града издвајају средства и да се подржавају млади.Ово је само један вид подршке успешним младим људима и подсећање да је ово њихов град где би требало да се врате по завршетку школовања  како би знање стечено на факултетима применили  баш ту где су рођени и како би  дали свој допринос будућем развоју и напретку Врања, додаје Јовићева.

Приjава на конкурс са потребном документациjом подноси се Одељењу за друштвену делатност – Одсеку за образовање, културу, спорт, омладину и информисање са назнаком – за Комисиjу за приjем, преглед и састављање ранг листе приспелих приjава учесника конкурса за награду успешним студентима, преко писарнице Градске управе.

Рок за приjављивање на конкурс jе 15 дана, од дана обjављивања конкурса на званичном саjту града Врања, закључно са 16.11. 2022. године. Информациjе и приjава на конкурс  могу се добити на  шалтеру броj 1, Градске управе града Врања и на броj  телефона:  064-890-7710.

Please follow and like us:
Друштво ИСТАКНУТО