Заплењено преко две тоне кријумчарене робе

Фото: Управа царина Републике Србије

Цариници су 24. јануара 2023. године на граничном прелазу Прешево, у сарадњи са полицијом, у једном камиону, поред уредно пријављене, пронашли и преко две тоне кријумчарене текстилне и друге робе.

1Фото Управа царина Републике Србије

Прекршај је откривен када је на улазу у земљу на ред за контролу пристигао камион домаћих регистарских ознака, који је за неколико увозника у нашој земљи превозио углавном текстилну робу из Турске. 

2Фото Управа царина Републике Србије

На питање, да ли поред пријављене робе има још нешто да пријави, возач је одговорио одрично. 

3Фото Управа царина Републике Србије

Камион је ипак издвојен за детаљан преглед, а након истовара је утврђено да се ипод робе пријављене за увоз налази и велика количина различите непријављене робе. 

4Фото Управа царина Републике Србије

У више огромних торби и кутија на дну товарног дела пронађено је преко 7.000 различитих одевних предмета: дечјих комплета, прслука, тренерки, фармерица, мајица, веша и чарапа познатих робних марки “Zara“, “Tommy Hilfiger“, “Adidas“, “Nike“, “Diesel“, “Armani“… 

5Фото Управа царина Републике Србије

Међу робом се нашло и око 500 аутоделова, различитог алата, парфема и тоалетних вода познатих брендова. 

6Фото Управа царина Републике Србије

Поред тога пронађено је и више од шест килограма етикета робних марки “Philipp Plein“, “Nike“, “Adidas“ и “Karl Lagerfild“, које служе за нашивање или лепљење на необележену робу и њено накнадно “фирмирање“. 

7Фото Управа царина Републике Србије

Поред кријумчарене робе, за коју постоји сумња и у повреду права интелектуалне својине, до окончања прекршајног поступка пред надлежним судом, који ће бити покренут против возача-власника превозничке компаније, биће задржан и камион.

Извор: Управа царина Републике Србије

Please follow and like us:
Хроника