Заплењено 32 килограма марихуане на граничном прелазу Прешево

Фото: Управа Царина РС

Цариници су у сарадњи са полицијом 29. новембра 2022. године на граничном прелазу Прешево спречили покушај кријумчарења непуних 32 килограма марихуане скривених у једном непријављеном компресору за ваздух.

Дрога је откривена на улазу у Србију, када су цариници за детаљан преглед на мобилном скенеру издвојили камион страних регистарских ознака.

Камионом је управљао страни држављанин који се из Грчке упутио ка Немачкој превозећи пријављене маслине, картонску амбалажу и делове за камион.

Цариници су одлучили да тај камион детаљно прегледају на скенеру, што се показало као добра одлука, јер је тај снимак открио да се у товару налази нешто сумњиво.

Одмах по отварању товарног дела камиона било је јасно да се у њему налази и непријављена роба, јер се већ на први поглед видео велики компресор који се користи у радионицама, који притом није био пријављен у приложеној документацији.

Демонтажом поменутог компресора за ваздух, чија је унутрашњост велика, потврђено је да је он у потпуности испуњен пакетима марихуане тешким чак 31,65 кг.

Откривена дрога, компресор, камион и возач предати су полицији у даљу надлежност.

Фото и извор: Управа Царина РС

Please follow and like us:
Друштво