За АТВС – Одсек Врање вицешампионска титула на Еко-климатској олимпијади

На Климатској олимпијади која је одржана 26. и 27. новембра 2022. године, тимови Академије техничко-васпитачких струковних студија освојили су чак две ласкаве титуле.

Вицешампионска титула припала је тиму „Divergent” са Академије техничко-васпитачких струковних студија – Одсек Врање, а треће тим ”Eco Footprints” са Академије техничко- васпитачких струковних студија – Одсек Ниш.

Тим Одсека Врање АТВСС „Divergent“, чиниле су студенткиње Емилија Ђорђевић, Милица Николић и Александра Стојковић заједно са својом менторком СЦи Тијаном Милановић.

До победе су их довели експерти из Русије, Србије и Америке, а Центар за промоцију науке, Привредна комора Србије и низ вртића, већ су их позвали ”у госте”.

Својим учешћем у изазову на Климатској олимпијади, али и у низу других еколошких активности, наставници и студенти Одсека Врање АТВСС су позиционирали Град Врање на глобалнoj мапи циљева одрживог развоја  и допринели промоцији града Врања као „eco-friendly” града.

Академске установе Србије делегирале су своје најмотивисаније студенте да се, у форми еко-климатске олимпијаде, такмиче у развоју идеја за помоћ нашим градовима.

Они су 26. и 27. новембра постали део најмасовнијe колективнe климатскe акцијe на свету, која окупља хиљаде активиста и стручњака у више од 200 градова на свим континентима.

Тимове студената је водила идеја да се наши градови боре са последицама не-еколошких система вредности, који се формирају у најмлађем добу. Зато су ове године успешно спајали игривост и науку, решавајући интересантан изазов града Београда ”Осмисли еко-климатску игру и едукуј!”

Тимови су развили игре за предшколце, тинејџере и одрасле па ће свако наћи игру која ће га дуго забављати и учити. Љубитељи добре игре моћи ће бирати између друштвених игара, игара живе акције (LAG), и игара симулације.

Please follow and like us:
Друштво Образовање