Зимска радионица и конкурс „Зимске чаролије“ у ШАФ-у

Школа анимираног филма организовала је конкурс „Зимске чаролије“ на коме ће најбољи ликовни радови деце бити награђени. Такође, у току је и Зимска радионица за основце, која ће трајати до краја школског распуста.

Деца која похађају Зимску радионицу која ће трајати до 23. јануара сваког дана долазе у Школу анимираног. Тада се све друге обавезе стављају по страни и сви заједно раде на једном пројекту.

– Тренутно радимо на једном филму који ће бити премијерно приказан за 8. март. То је и тема  филма, наше маме, жене и тај празник. Ово је прилика да деца када немају обевезе и не иду у школу, долазе сваког дана код нас, а када имају друге обавезе то је само средом и суботом – каже Јасмина Стојановић директорка ШАФ-а.

Међу полазницима радионице су Таша и Меланија које кажу да су ту стекле нове другаре, и да уз игру и цртање праве филмове.

– На радионицама правимо луткице од колажа и цртамо, маштамо о томе како мислимо да маме света изгледају. Ја у ову школу идем мало више од четири месеца и највише ми се свиђа када цртамо драге особе и смишљамо одређене сцене – каже Таша Антић, полазница радионице.

– Свиђа ми се што радимо филм о мамама. За филм који правимо на радионици сам радила позадину за један део филма и спајали смо фигурице од картона – каже Меланија Манчић, учесница радионице.

Школа анимираног филма четврти пут је организовала конкурс „Зимске чаролије“ и сваки пут пристиже све већи број радова.

– Пријављују се и школе и појединци, и било је доста лепих радова. На жалост, могли смо да одаберемо само шест. Конкурс је био подељен у две категорије, прва група су била деца од првог до четвртог разреда, а друга категорија од петог до осмог. Подељене су по три награде у обе категорије. Морам да кажем да је било прелепих радова, међутим имамо искуство, тако да наша комисија врло лако примети утицај родитеља и наставника, тако да те радове, на жалост, нисмо могли да наградимо – каже Нела Ћурчија, графички уредник.

Додела награда биће организована у петак, 20. јануара, у подне, у Школи анимираног филма.

ШАФ за сада броји око 40 полазника, а упис за нове чланове у овој години почиње 4. фебруара.

Please follow and like us:
Друштво