Значајно признање професорки Сунчици Денић

Проф. др Сунчица Денић

Проф. др Сунчица Денић овогодишња је добитница плакете са ликом Симе Матавуља коју додељује Удружење књижевника Србије за достигнућа на пољу књижевности. Значајно признање уручено је уочи празника Ваведење пресвете Богородице у Београду, на Изборној скупштини Удружења књижевника Србије.

Награда носи име великог српског књижевника Симе Матавуља, који је био и први председник Српског књижевничког друштва основаног 1905. године, чију традицију данас наставља Удружење књижевника Србије.

Професорка Денић за свој књижевни и научно-истраживачки рад до сада је добила бројна признања и награде, а нека од најзначајнијих су: награда Бранко Миљковић, Григорије Божовић, Перо деспота Стефана Лазаревића, Мајсторско писмо за изузетан допринос у српској књижевности коју додељује Књижева заједница Борисав Станковић, награда Вук Филиповић за књижевну критику, Сима Цуцић за најбољу књигу из области науке о књижевности за децу, Светосавска награда града Врања, међународна Ана Франк за изузетна остварења у књижевности за децу и младе и многе друге.

Ауторка је два романа и седам збирки песама, од којих је последња, недавно објављена “Писма Тулију,” као и низа стручних и научних радова и приручника за студенте.

Please follow and like us:
Култура