Знање је моћ: Пријем за најуспешније студенте у градској кући

На Бадњи дан су градоначелник Слободан Миленковић и његова заменица Зорица Јовић приредили пријем за најуспешније студенте са територије града Врања.

Градоначелник Миленковић је свима, најпре, честитао Нову годину и божићне празнике и пожелео да наставе са успесима у студирању, али и приватном животу. Од 2017. године, од када је уведена традиција награђивања најбољих студената, њихов број је све већи, што је увек пријатно изненађење за локалну самоуправу, рекао је градоначелник.

– Знам да међу вама има оних који размишљају о својој будућности и виде је у неким другим универзитетским центрима, јер град Врање можда не може да пружи оне могућности које заслужујете. Међутим, наша локална самоуправа жели да и даље улаже у инфраструктуру, образовну, спортску и културну и чинимо све да се побољша амбијент и живот у нашем граду, како би ви имали мотива и жеље да се вратите. Ви сте један озбиљан људски ресурс, на који свака локална самоуправа мора да рачуна и у њега мора да улаже – истакао је Миленковић.

Он је навео да је круна досадашњих напора на унапређењу образовне инфраструктуре скори почетак градње Центра изврсности у насељу Ћошка, који ће пружати надоградњу образовања из природних наука.

Заменица градоначелника Врања Зорица Јовић је такође изразила задовољство што се из године у годину повећава број успешних студената и навела да их је прве године било 29, а сада већ 68.

– Самим тим, ви доказујете да је Врање један од најбогатијих градова у Србији, с обзиром на то да једино богатство које нико не може да вам одузме је знање. Трудите се да будете што богатији, да стекнете што више знања, улажите у себе, а локална самоуправа је ту да вас подржи на сваки могући начин – поручила је Зорица Јовић.

У име студената, на наградама се захвалила Александра Стојковић, студенткиња 6. године Медицинског факултета у Нишу, истакавши да је ово изузетно леп начин да се започне нова година.

– Ово је награда за све оно што смо постигли, али и мотивација за даље. Увек су ми причали да је знање моћ и сада, када сам при крају студирања, могу да потврдим да је то тачно. Знање је једини начин на који поштено можете да успете и сигурна сам да ће увек то неко видети и наградити, као што то чини руководство града – рекла је она.

Најуспешнијим студентима са територије града су традиционалне новчане награде уплаћене у износу од по 20 хиљада динара за оне са просеком од 9.25 до 9.50, односно по 30 хиљада за високошколце са просеком од 9.51 до 10.

Укупно је награђено 68 високошколаца. Од тог броја, 30 њих jе са просеком од 9.25 до 9.50, а 38 има просек од 9.51 до 10.

Током пријема су им уручени симболични поклони, а након тога је уследило и заједничко фотографисање.

Please follow and like us:
Друштво