Институције да повећају своје напоре у унапређењу свеобухватне заштите деце

Европски дан заштите деце од сексуалне експлоатације и сексуалног злостављања који данас обележавамо је прилика да додатно подигнемо свест о важности спречавања сваке врсте насиља над децом, истакао је заштитник грађана Зоран Пашалић.

Tо уједно прилика да сагледамо проблеме и изазове који су пред нама. Сексуална експлоатација деце на друштвеним мрежама је у порасту, чему погодује низак ризик од откривања починиоца. Такође, дигитална неупућеност одраслих у интернет-активности деце доприноси већој доступности и изложености деце, навео је Пашалић.

Заштитник грађана је нагласио да је веома важно да подигнемо свест о томе да се овај тежак облик кривичног дела дешава у нашем блиском окружењу, али и да утичемо на релевантне институције да повећају своје напоре у његовом сузбијању, као и унапређењу свеобухватне заштите деце.

Заштитник грађана Зоран Пашалић јуче се састао са министарком за бригу о породици и демографију Даријом Кисић како би се разговарало о потреби измена Породичног закона, којима би се додатно унапредио положај и заштита деце у Републици Србији, а тиме и заштита деце од све врсте искоришћавања.

Please follow and like us:
Друштво