Како одабрати одговарајуће слушалице?

Веома популаран геџет данас су, свакако, слушалице. Уколико се возите превозом, вероватно сте већ приметили колико људи носи слушалице, преко главе или само у ушима. Ово се посебно односи на млађу популацију. За многе је овај мали уређај постао свакодневни пратилац, попут кључева или новчанка.

Са слушалицама на ушима имате ту могућност да, и у највећој гужви и галами, будете у својој оази мира, слушајући омиљену музику или пратећи онлине курс језика, на пример. Звучи одлично, зар не?

Иако се одабир слушалица чини као нешто најједноставније, ипак није сасвим тако. Узевши у обзир да овај апаратић носимо на ушима, или чак у ушима, јако близу бубне опне, морамо бити врло пажљиви при избору одговарајућих слушалица.

У тексту који следи, појаснићемо вам неке разлике између различитих модела слушалица, и тако помоћи при избору.

Лекари саветују умерену јачину звука и редовне паузе при ношењу слушалица. На тај начин избегавамо могуће оштећење слуха.

Шта је важно при куповини слушалица

Требају вам нове слушалице? Постоји неколико ствари које треба да размотрите пре куповине:

  • Одлучите се за прави дизајн – У зависности од тога за шта вам требају слушалице, требало би да се одлучите за модел који се носи у уху, на ушима или преко ушију. Уколико се доста крећете, бежичне слушалице ће бити прави погодак за вас. Или вам је важније да сигурно пријањају преко ушију? Пре свега се уверите да су удобне за ношење, јер је то најважније код дуже употребе. Поред тога , треба и да лепо изгледају и врше функцију којој су намењене.
  • Бирајте модел са добрим квалитетом звука – Ово не значи да треба да бирате најскупљи модел, иако се квалитет звука сматра једном од најбитнијих ставки. Тон треба да буде добро избалансиран и топао. Најбоље ћете одредити кроз пробу, јер не прија сваком уху исто.
  • Бежичне слушалице или не? – Слушалице са жичаном везом су нешто компликованије за ношење, али у већини случајева имају бољи квалитет звука. Међутим, многе блутут слушалице данас иду у корак са жичаним – звуче одлично и имају мање прекида у вези него раније.
  • Одлучите које су вам функције важне – У зависности од намене слушалица, пажљиво погледајте функције и размислите које су вам мање или више важне. Одлучите да ли су вам довољне контроле директно на слушалицама или желите да њима управљате гласом. Колико вам је стало до уклањања позадинске буке, и још много, више или мање практичних, опција.

Да разјаснимо разлику:

Слушалице in-ears носимо у ушима, мале су и практичне за ношење.

Слушалице on-ears носимо на ушним шкољкама, али не преклапају ухо у потпуности.

Слушалице over-ears носимо преко ушију, оне потпуно обухватају и затварају ухо па тако нуде најбољу изолацију од буке.

Најбоље слушалице за сваку прилику

Још увек немате јасну идеју које би слушалице биле идеалне за вас? Доносимо неке од препоручених модела, по тестовима произвођача и испитивању корисника.

  • Најбоље in-ears слушалице за љубитеље Apple-gadgetaApple-Airpods 2. Веома популарне, бежичне блутут слушалице, практичне за употребу, могу се контролисати преко гласовног асистента Siri и лако се повезују са осталим Apple уређајима.
  • Најбоље in-ears слушалице за спортске активностиBeats Power Beats Pro. Савршене, бежичне, и чак водоотпорне, слушалице за све љубитеље спортских активности. Захваљујући механизму за причвршћивање, стабилно стоје у ушима, па нема опасности од испадања.
  • Најбоље over-ears слушалицеSony WH-1000XM3. Одличан квалитет звука, уз исто такву функцију за поништавање буке, обезбеђују добру концентрацију и у најбучнијем окружењу. Ове су слушалице такође веома удобне, а могу се чак и склопити. Оправдавају у потпуности нешто вишу цену.
  • Најбоље слушалице за неутралисање букеBose Quietcomfort 35ii. Over-ear, изузетно удобне, бежичне слушалице, мада је кабл укључен, поништавају позадинску буку до крајности.
  • Најбоље on-ears слушалицеAKG-N60C. Лако склопиве, бежичне слушалице, које могу много тога да понуде. Иако не преклапају цело ухо, нуде три режима против буке, и представљају средину између гломазнијих over-ears и минијатурних in-ears слушалица.

Савет – не купујмо слушалице које су боље од свих осталих, већ оне које најбоље одговарају нашим потребама, а притом су удобне и практичне!

Уколико сте закључили да би вам пар добрих слушалица био од користи током свакодневних или спортских активности – потражите оне праве, идеалне за вас, у некој од интернет-продавница. Тамо вас очекује одличан избор уз адекватне цене, а куповину обављате на најједноставнији начин, из удобности сопствене фотеље.

Please follow and like us:
Друштво Економија Занимљивости