Како је Деда Мраз обрадовао малишане у болници!?  

Фото: РТВ Врање

Припадници Горске службе спасавања, маскирани у Деда Мразове, спустили су се са крова болнице Дечјег одељења у Врању и пакетићима обрадовали 32 малишана који се тренутно налазе у болници. Поред ове деце, пакетиће су добила и деца која су била на прегледима на Одељењу, али и двоје малишана који су дошли да са родитељима испрате ову занимљиву манифестацију. Врање је шести град у коме се ова акција реализује, од укупно у седам у колико је планирана. До сада је на југу Србије, на овај начин пакетиће добило 350 малишана.

Деци која се лече у болници у Врању није лако измамити осмех. Болест, неизвесност, чекање. Недостају им дом, породица, другари. Међутим, неко је ипак успео да их обрадује. Деда Мраз се конопцима попео на прозоре Дечјег одељења врањске Болнице  и донео кроз прозор поклоне за децу. Међутим, Деда Мраз није био сам. Још неколико његових колега је на исти начин решило да обрадује малишане. Поклоне су добиле и две девојчице које су биле испред болнице и све време посматрале овај несвакидашњи догађај.

-Баш ми се допало када сам видела како се Деда Мразеви спустају конопцима са крова и улазе код децe. Драго ми је што сам и ја добила пакетић од Деда Мраза, каже Дуња.

Одушевљење због сусрета са малишанима нису крили ни припадници Горске службе који су се са џаковима препуним поклона спустали са крова и изненадили децу која су на лечењу.

-Први пут смо у Врању и први пут се овде организује оваква манифестација. Жеља нам је да улепшамо најмлађима новогодишње празнике, које нажалост проводе у болници. Деца врло лепо реагују, пресрећна су, изненађена, желе да додирну деда Мраза и да се сликају са њим. На наше питање да ли верују у Деда Мраза, одговарају потврдно и сада су сасвим сигурна да он заиста постоји, каже Павле Ђорђевић, припадник Горске службе који је био маскиран у Деда Мраза.

Надлежни у Здравственом центру су захвални припадницима Горске службе који су одлучили да један од градова где ће обрадовати болесну децу буде баш Врање.

– Овакав један гест, какав су направили припадници Горске службе спасавања је врло значајан и за њих и за нас на Дечјем одељењу. Ми смо направили веома пријатан амбијент, окитили смо простор како би деци колико толико олакшали боравак у болници. Данашњи догађај ће итекако допринети њиховом расположењу и долазак Деда Мраза ће дефинитивно памтити дуго, каже др Сузана Трајковић начелница Дечјег одељења.

– Епизода лечења се увек памти по нечему ружном. Међутим, ова деца која су данас у болници упамтиће овај дан по лепом гесту и сусрету са Деда Мразем. Ово је врло значајно за нас и  захвални смо Горској служби, додаје  др Наташа Стојиљковић управница Опште Болнице Здравственог центра у Врању.

Малишани који су тренутно на лечењу на Дечјем одељењу нису крили радост и узбуђење, упркос болести. Искористили су прилику да разговарају са Деда Мразем и питају га све што су одувек прижељкивали.

Please follow and like us:
Друштво