Коме сметају Бадњак и српска тробојка?

Министар одбране Милош Вучевић огласио се поводом пуцњаве у којој су рањена двојица Срба код Штпрца.

Згрожен сам данашњим бруталним насиљем и рањавањем двојице Срба – младића и једанаестогодишњег дечака у Готовуши код Штрпца, на које је пуцао Албанац док су носили Бадњак и српску заставу.

Шта је осим мржње могло да натера некога да на овај свети дан пуца на децу која само показују колико поштују своју традицију? Шта је једна нецивилизацијска и зликовачка кампања и антисрпска хистерија коју воде такозване приштинске власти могла да произведе осим мржње и покушаја уништавања свега што је српско?

Ово је још један у низу етнички мотивисаних бруталних напада на Србе на Косову и Метохији. Ово је још један доказ колико је угрожена њихова безбедност. И више нико не може да сакрије да су Срби на Косову и Метохији свакодневно изложени насиљу.

А нека се Курти и његови помагачи и спонзори запитају хоће ли им се вратити сво зло које чине, непрестано тероришући српски народ, и подстичући отворену мржњу и шовинизам. Најоштрије осуђујем данашњи напад на српске младиће, и тражим да се под хитно ухапси злочинац који је пуцао на њих.

Please follow and like us:
Друштво